U trendu

Patrijarh Porfirije dolazi na 50. Brankovo kolo

SREMSKI KARLOVCI – Patrijarh srpski Porfirije prisustvovaće 50. izdanju Brankovog kola, u okviru kojeg će 16. septembra u Karlovačkoj bogosloviji „Sveti Arsenije Sremac“ govoriti na temu „O miru“ u okviru tradicionalnih „Hrišćanskih tema“ ove manifestacije, saopštila je danas direkcija događaja.

Program „Hrišćanske teme“, koji živi već 30 godina i važi za jedan od najvažnijih i najdugovečnijih na Brankovom kolu, predstavlja duhovni sadržaj čiji kontinuitet nikad nije prekidan: traje od 1972. godine, nastavljajući tradiciju istoimenog lista (1895-1914) u Sremskim Karlovcima.

Patrijarh je već godinama gost ovog programa i nastupao je svakog septembra: najpre tri godine u Karlovačkoj gimnaziji (1994, 1995, 1996), a potom bez prestanka, sve do 2014. godine, u Karlovačkoj bogosloviji „Sveti Arsenije Sremac“.

Kako navodi direkcija manifestacije, „bila su to nezaboravna predavanja o kajanju, o sozercanju, o krotosti i o zloći, o savršenoj ljubavi, o ženskom, o muškom, o ispovesti, o farisejstvu, o molitvi, o nevinosti, o licemerju, o krštenju“, i drugim temama.

„Znajući koliko Njegova Svetost, novi srpski Patrijarh gospodin Porfirije poštuje i voli Sremske Karlovce, a s obzirom da ‘Hrišćanske teme’ i danas traju u živoj programskoj paleti pesničke manifestacije u slavu večito mladog i bogoljubivog Branka Radičevića, neizmerno se radujemo susretu na jubilarnom 50. Brankovom kolu“, istakla je direkcija Brankovog kola.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.