U trendu

Pekinško hutong – pozorište posvećeno avangardnim dramama

U hutongu, tradicionalnoj uličici u centru Pekinga, Teatar Star je postao znamenita pozornica za avangardne drame, gde je Vang Guang više od 30 puta od juna odigrao glavnu ulogu u predstavi „Beznadežna ljubav“, piše Sinhua.

Stidljiv i vitak 23-godišnjak koji je diplomirao na Univerzitetu umetnosti Đilin u junu ove godine, osvojio je srce Huang Janžua, reditelja drame, i postao jedini glumac koji je potpisao ugovor sa pozorištem ove godine.

“Vang ima talenat da oživi dramski lik”, rekao je Huang.

Vang u predstavi igra lik Vang Vensuea, koji je očajan i veran u ljubavi, a pritom je pomalo stidljiv.

Udaljenost između glumaca na sceni i publike u prvom redu gledališta je oko tri metra u malom pozorištu koje može da primi samo oko 200 gledalaca.

„Kada sam na sceni, mogu lako da komuniciram sa publikom kontaktom očima. Jednom mi je pogled uhvatila jedna starija osoba kojoj su tekle suze. Možda ju je dirnula predstava koja ju je podsetila na mladost“, rekao je Vang, govoreći o posebnim trenucima koje je doživeo na sceni.

Vangov izuzetan nastup u „Beznadežnoj ljubavi“ doneo mu je priliku da učestvuje u više predstava u pozorištu. Rekao je da pohađa kurseve muzike i plesa kako bi poboljšao svoju opštu kompetenciju.

Pozorište koje ima oko hiljadu predstava u proseku godišnje proizvelo je preko 50 originalnih komada, privlačeći publiku svih uzrasta. Za razliku od filmova i TV serija, svaka drama zahteva neprekidnu glumu oko dva sata bez prekida.

“Moja težnja je da učinim da se publika oseća kao da je uključena u dramu“, rekao je Vang.

Deng Vei, potpredsednik Teatra Star rekao je da je većina potpisanih glumaca u pozorištu u dvadesetim godinama.

“Sproveli smo anketu među publikom i otkrili da je Star pozorište mesto gde su mnogi studenti u Pekingu prvi put u životu gledali drame”, rekao je Deng.

Poslednjih godina mala pozorišta postaju sve popularnija u gradovima širom Kine. Pozorišta stvaraju impresivnu i interaktivnu atmosferu kako bi publiku uveli u šarm dramskih priča.

Vang je rekao da mu mala pozorišna predstava pruža dobar početak njegove karijere. “Nadam se da ću jednog dana postati režiser drame”, dodao je Vang.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar