U trendu

Pesnik Zafirović organizovao humanitarnu akciju na Kosovu

BEOGRAD – Mladi pesnik iz Beograda poreklom sa Kosova i Metohije Jovan Zafirović organizovao je humanitarnu akciju i od prodaje svojih knjiga obezbedio paketiće za decu na Kosovu i Metohiji, saopštio je njegov izdavač, Banatski kulturni centar (BKC) iz Novog Miloševa.

Zafirović je krajem prošle godine pokrenuo humanitarnu akciju na društvenim mrežama i ponudio svim zainteresovanim licima da kupovinom njegove knjige priča „Šta ćeš da budeš kad porasteš” (BKC, 2020) pomognu akciju kupovine paketića.

Kako je akciju uspešno sproveo i obezbedio paketiće, on je 20. januara posetio Predškolsku ustanovu „Pčelica Maja” u Kosovskoj Kamenici – Veliko Ropotovo, i tom prilikom je podelio 180 paketića najmlađima iz Kosovskokameničke opštine.

Direktor te ustanove Srđan Ristić uručio je Zafiroviću zahvalnicu za njegov humani poduhvati poželeo mu puno uspeha u daljem književnom radu.

„Obilazak učionica u kojima sam bio, podsetile su me na svu dečiju radost koju sam i sada osetio, jer mi se na trenutak vratila, ukazavši mi na njenu neprocenjivu vrednost koju nosi detinjstvo”, rekao je mladi književnik.

Pisac Jovan Zafirović iz Donjeg Korminjana, rođen je 1997. godine u Gnjilanu, a trenutno živi i radi u Beogradu.

Objavio je zbirku pesama „Trn božura” i spomenutu knjigu priča „Šta ćeš da budeš kad porasteš”.

Treća knjiga pesama autora, namenjena deci i mladima, u pripremi je za štampu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.