U trendu

Petoro filharmoničara sviraju „Kvintet“ Žana Krasa

BEOGRAD – Beogradska filharmonija najavljuje koncerte kamerne muzike u četvrtak i petak 15. i 16. aprila kada će petoro filharmoničara u sali Filharmonije premijerno izvesti Kvintet Žana Krasa, a na programu su još dela Ibera i Mocarta.
Flautistkinja Ana Kaličanin, violinistkinja Miljana Popović Materni, violistkinja Ivana Uzelac, violončelista Pavle Popović i harfistinja Milana Zarić nastupaju prvi put zajedno i premijerno izvode „Kvintet“ francuskog kompozitora Žana Krasa koji je napisan 1930. godine.

Kvintet je plesnog karaktera i posebno je interesantno prisustvo harfe što nije toliko uobičajeno u kamernoj muzici.

„U ovoj neobičnoj sezoni ima dobrih iznenađenja – nas petoro koji sviramo tolike godine u orkestru, sada prvi put imamo priliku da nastupamo u okviru kvinteta. Radujemo se drugačijem muzičkom druženju kao i koncertnim danima kada sa našom publikom delimo muziku i sreću“, kaže Miljana Popović Materni, violinistkinja.
Pored Krasove kompozicije, publika će imati priliku da čuje Iberov „Trio za flautu“ za violinu i harfu koji evocira atmosferu Pariza prve polovine 20. veka, kao i Mocartov Kvartet za flautu, violinu, violu i violončelo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.