U trendu

Petrovdanski sabor sutra u Tompčiderskom parku

BEOGRAD – Opština Savski venac i ove godine organizuje manifestaciju „Petrovdanski sabor“, koja će se održana sutra ispred Konaka kneza Miloša u Topčiderskom parku.

Svečano otvaranje ove tradicionalne svetkovine zakazano je u 12 časova, a posetioce koji odluče da praznično subotnje popodne provedu u zelenoj oazi Topčidera, očekuje bogat kulturno- umetnički i zabavni program.

Treći po redu „Petrovdanski sabor“ obeležiće klovnovske i druge predstave namenjene deci, dok će stariji posetioci imati priliku da čuju priče i predanja o Petrovdanu, kao i običajima i verovanjima koja se vezuju za ovaj praznik.

Starija i mlađa publika sigurno će uživati u nastupima Kulturno- umetničkih društava koja će se predstaviti tradicionalnom igrom i pesmom na letnjoj pozornici.

Kako bi program bio još zanimljiviji najmlađim posetiocima, tokom manifestacije Topčiderskim parkom defilovaće maskote omiljenih junaka iz animiranih crtanih filmova koji će se družiti i fotografisati sa decom.

Manifestacija „Petrovdanski sabor“ organizuje se povodom obeležavanja slave Topčiderske crkve, Svetih apostola Petra i Pavla.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar