U trendu

Platforma „FDU protiv nasilja“: 12 prijava protiv 6 zaposlenih

BEOGRAD – Ukupno 12 prijava protiv šest zaposlenih na Fakultetu dramskih umetnosti stiglo je na platformu „FDU protiv nasilja“ koju je FDU pokrenuo nakon optužbi za nekoliko slučajeva silovanja u školi glume Mike Aleksića, potvrđeno je Tanjugu na FDU.

Radna grupa „FDU protiv nasilja“ je formirana na inicijativu Studentskog parlamenta sa ciljem da se otvori direktna komunikacija sa studentima koji su doživeli bilo kakav oblik seksualnog uznemiravanja.

U izveštaju grupe navedeno je da je u periodu od 21. januara 2020. do 17. februara 2021. primljeno ukupno 12 prijava.

Kako se navodi u izveštaju Radne grupe „FDU protiv nasilja, ukupno devet prijava se odnosi na seksualno uznemiravanje različitog stepena.

„Vređanje, omaložavanje i ismevanje studenata su predmet tri prijave. Prijavljeno je ukupno šest osoba, od toga se na jednu osobu odnosi pet prijava, na dve osobe odnose se po dve prijave, a na tri osobe po jedna prijava“, piše u izveštaju radne Radne grupe „FDU protiv nasilja“.

Kako su potvrdili Tanjugu na FDU prekršaji ne izlaze iz akademskih normi, već su etičke prirode.

„Proces je u toku i niko ne može da komentariše prijave protiv pojedinaca na FDU. Na kraju utvrđene procedure Etička komisija FDU utvrdiće da li je bilo nekih prekršaja“, rečeno je Tanjugu na FDU.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.