U trendu

Pobednica Sanrema Aliče 23. maja u Domu omladine Beograda

BEOGRAD – Ambasada Italije u Beogradu i Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Domom omladine Beograda predstavljaju muzički spektakl „Aliče peva Batijata“ koji će se održati u ponedeljak, 23. maja u 20.00 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, najavili su organizatori.

Pobednica Sanremo festivala Aliče (Alice) nastupiće po prvi put u Beogradu. Publika prestonice imaće izvanrednu priliku da uživo čuje jedan od najharizmatičnijih vokala italijanske muzičke scene i da prisustvuje posebnom koncertu na kom će Aliče izvesti pesme svestranog italijanskog kantautora Franka Batijata.
Karla Bisi, poznata pod umetničkim imenom Aliče, jedna je on najpoznatijih i najvoljenijih italijanskih kantautorki.

Pesma „Per Elisa“, koju je napisala zajedno sa Frankom Batijatom i violinistom i kompozitorom Đustom Piom i sa kojom je 1981. pobedila na festivalu Sanremo, na?la se na nacionalnim i internacionalnim top-listama.

Umetnička saradnja sa Batijatom obeležila je važan deo muzičke karijere ove kantautorke koja trenutno predstavlja novu turneju „Aliče peva Batijata“.

Na ovom muzičkom putovanju na klaviru je prati maestro Karlo Gvaitoli, dugogodišnji saradnik Franka Batijata.

Aliče na autentičan i elegantan način odaje počast ovom sicilijanskom umetniku budući da je bila njegova prijateljica i saradnica od samog početka, ali prevashodno zbog umetničkog afiniteta koji ih oduvek povezuje i zahvaljujući kojem je ona jedinstvena interpretatorka muzike Franka Batijata.

„Franko Batijato je sigurno kompozitor i autor koji mi je najbliskiji i najsličniji, ne samo u muzičkom smislu, i već dugo, na brojnim nastupima i diskografskim izdanjima, pevam njegove pesme, one sa kojima osećam da mogu potpuno da se poistovetim. Još 1985. godine odala sam mu omaž albumom „Gioielli rubati“, a ovaj program je na neki način logičan sledi“ kazala je Aliće.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar