U trendu

Počeli Filmski susret, Gorici Popovic nagrada Pavle Vuisić

NIŠ – Niš je večeras postao grad glumaca otvaranjem tradicionalnih Filmskih susreta, na kojima je naša poznata glumica Gorica Popović dobila prestižnu nagradu „Pavle Vuisić“.

Gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, po tradiciji predao je ključeve Niša predsednici žirija 54. Filmskih susreta, glumici Neli Mihajlović.

Nagrada „Pavle Vuisić“ se dodeljuje za doprinos umetnosti, a Gorica je naklonom zahvalila na ovako visokom priznanju, proglasila festival otvorenim, nakon čega je počeo tradicionalni vatromet.

Pavle Vuisić i ja smo malo glumili zajedno, ali mi je bila čast da mu budem partnerka i ostao mi je u dragom sećanju. Ovo je kruna mog glumačkog rada, pogotovu što se dodeljuje u Nišu i od kolega. Ja ne stavljam ovde tačku, stavljam zarez. Hvala vam Nišlije, rekla je Popovićeva kojoj su pošle suze tokom obraćanja mnogobrojnoj publici.

Ona je istakla da je vrlo važno što Filmski susreti opstaju više od pet decenija i da je niška publika ono što čini velikom ovu manifestaciju.

Na prepunoj Letnjoj pozornici na niškoj Tvrđavi, umetnici su dobili bučne aplauze od više od 3.000 građana u publici.

Glumci su do Tvrđave došli hodajući crvenim tepihom, a u pojedinim trenucima teško su se probijali zbog dece i fanova. koji su tražili svoje sekunde sa omiljenim glumcima da bi dobili autogram ili snimili zajednički selfi.

Festival je otvoren filmom „Delirijum tremens“, reditelja Gorana Markovića.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar