U trendu

Počeo krimi serijal o agentu Vilu Trentu

BEOGRAD – Posle 120 zemalja i više od 35 miliona prodatih primeraka, svetski bestseler – serijal o agentu Vilu Trentu stigao je i do čitalaca u Srbiji.

„Triptih“ je prva knjiga u serijalu Karin Sloter, jedne od najpopularnijih američkih spisateljica kriminalističkih romana na svetu.

Majkl Ormvud je veteran detektiv kome brak visi o koncu, a arogancija i naprasita narav ugrožavaju karijeru. Na uviđaju u ozloglašenom naselju Grejdi, Majkl će videti najbrutalnije ubistvo u svojoj karijeri. Telo Ališe Monro jezivo je unakaženo i ostavljeno u lokvi krvi.

Istraga će zahtevati da Majkl zatraži pomoć od Endži Polaski, policajke koja je bila Majklova ljubavnica pre no što mu je postala neprijatelj. Uskoro će se pokazati da je šokantno ubistvo samo jedno u nizu, pa se timu lokalne policije pridružuje i specijalni agent Vil Trent.

Tragovi koje prati Trentov tim vode do bivšeg robijaša Džonatana Vinstona Šelija, koji je nedavno odslužio kaznu za silovanje i ubistvo 15.godišnje devojčice. Da li se ključ za pronalaženje serijskog ubice nalazi u Džonatanovim rukama?

U ovom napetom romanu, u izdanju „Lagune“, autorka bestselera majstorski prepliće niti složene priče na više nivoa. Prepun iznenadnih preokreta, razdiruće psihološke napetosti i snažnih emocija, „Triptih“ neprekidno podiže stepen uzbuđenja i juri ka potresnom i nezaboravnom vrhuncu.

„Triptih“ je knjiga za ljubitelje mračnijih kriminalističkih romana, poput romana Tes Geritsen, Patriše Kornvel, Marka Bilingema, Mo Hejder ili Sola Bleka, jer Sloterova „ima hrabrosti da rano detonira svoje najjače bombe iznenađenja, koje ne očekuju ni najoprezniji čitaoci“.

„Taj autorkin zaštitni znak samo nagoveštava pun opseg njene darovitosti“, istakao je kritičar prestižnog časopisa „Kirkus Rivju“.

Karin Sloter živi u Atlanti. Osnovala je neprofitnu organizaciju „Sačuvajmo biblioteke“ (Save the Libraries).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.