U trendu

Počeo prvi Montenegro Oktoberfest u Budvi

BUDVA – Juče je u Budvi u prisustvu velikog broja posetilaca iz Crne Gore i regiona počeo prvi Montenegro Oktoberfest.

Ispijanjem prvih krigli piva festival su otvorili Mladen Franović, direktor TOB i Robert Veber u ime Ambasade Nemačke u Crnoj Gori, koja je podržala celi projekat.

Cilj je bio da Budvi i našim turistima ponudimo jedan drugačiji sadržaj, da krajem septembra dovedemo nove goste i dokažemo da sezona još može da traje, i da se istovremeno oslonimo na brend koji je dovoljno jak da Budvu još jednom pozicionira u sam vrh dobre zabave na Jadranu – rekao je nakon Franović.

Ambasador Veber rekao je da je istroijski gledano ovakva manifestacija fešta za celo stanovništvo jedne zemlje, navodeći da je Oktoberfest 1810. bio poklon princa Ludviga i princeze Tereze njihovom narodu, a da je danas to jedna od najvećih i najstarijih fešta na svetu.

„Jako mi je drago da je ona sada i u Budvi“, rekao je Veber.

Prve večeri nastupili su Bruno Langer, frontmen grupe „Atomsko sklonište“ i podmlađeni sastav benda koji je publiku vratio u vreme kada su veliki hitovi bili „Žuti kišobran“, „Pomorac sam majko“, „Pakleni vozači“…

„Želim da se ljudi vesele i raduju, a mi smo počašćeni da smo na prvom festivalu, jer se to uvek pamti“, rekao je sinoć Bruno Langer.

Nakon takmičenja u držanju krigli, prvo veče festivala završeno je uz zvuke narodne irske muzike i fantastičan nastup grupe „Ortodox Celts“.

„Pamtimo da smo prve koncerte posle onog nesrećnog bombardovanja svirali upravo ovde, ali od tada se sve promenilo. Pretpostavljam da se publika podmladila, ali i da večeras ima dosta stranaca koji će nas videti po prvi put. Što se nas i našeg truda na sceni tiče tu se ništa ne menja. Idemo do poslednje kapi znoja, pa koliko ko izdrži“, kazao je frontmen grupe Aleksandar Petrović.
Organizatori Turistička organizacija Budve i Color Preš grupa uvereni su da će ova manifestacija zaživeti i postati tradicija, a festival se večeras nastavlja nastupima Gradske muzike Budve, sastava „So Sabi“ i „Bad Copy“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.