U trendu

Počeo treći novosadski „Winter fest“

NOVI SAD – Uz nastup dečijeg hora „Čuperak“ iz Kikinde, ženskog tamburaškog sastava „La Banda“ i svečani vatromet, u Novom Sadu na Trgu slobode sinoć je počeo „Winter fest“, najveći ,,Ćristmas market” u Srbiji.

„Očekuje nas 31 dan svakodnevnog programa na raspevanoj jelki, horova dečijih i odraslih iz cele Vojvodine. Na glavnoj bini biće nastupi novosadskih bendova i didžejeva”, rekao je Robert Čoban, predsednik Color Preš Groupe i organizator „Winter festa“.

On je istakao da su protekle tri godine, horovi pevali na 12 jezika i da program ovog festivala prikazuje multikulturalnost Vojvodine i kosmopolitski duh Novog Sada.

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine 23. decembra će se prikazivati crno-beli filmovi s božićnom tematikom.

Ovogodišnji „Novosadski Winter fest“ trajaće do 29. decembra.

Posetioci će imati prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput vojvođanske gibanice, mađarskog kolača i američkih krofnica, kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke s busenom.

Biće tu i „Novogodišnji fijaker“ u kojem će posetioci moći da se provozaciju po centru grada, „Old Timer Photo-Boot“, „Winterfest kapija“, „Licidersko srce“ i „Krila Anđela“ za fotografisanje, kao i tematska izložba novosadskih fotografa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.