Počinje kampanja „Upiši Filološki“

BEOGRAD – Filološki Fakultet u Beogradu, predstaviće se u petak, 7. maja svim zainteresovanim srednjoškolcima u zemlji i regionu, onlajn prenosom programa uživo iz najstarije srpske gimnazije u Sremskim Karlovcima, najavljeno je sa tog fakulteta.

Program počinje u 12.45, informacijama o studijama na ovom najvećem fakultetu u Srbiji, o prijemnom ispitu i o upisu na osnovne studije ovog leta i jeseni.

Nakon toga, učenici Karlovačke gimnazije dobiće priliku da uživo pitaju sve što ih zanima, dok oni koji program prate preko Zoom-a, pitanja mogu postavljati putem četa.

Filološki fakultet u Beogradu zahvaliće se Karlovačkoj gimnaziji na gostoprimstvu donacijom preko 50 knjiga – sopstvenih izdanja čiju su autori njegovi profesori i drugih naslova koji mogu biti korisni učenicima najstarije srpske gimnazije.

Takođe, u planu su donacije i za niz drugih gimnazija u Srbiji, kao i za srodne fakultete u Srbiji i okruženju.

Poseta Karlovačkoj gimnaziji samo je jedna u nizu aktivnosti koje Filološki Fakultet u Beogradu realizuje u okviru sveobuhvatne informativne kampanje namenjene budućim studentima, mladim ljudima, kolegama i svim ljubiteljima jezika, književnosti i kulture.

Filološki Fakultet u Beogradu započeo je početkom aprila informativnu kampanju #upišifiloloski na društvenim mrežama kao i posebne programe virtualnih Dana otvorenih vrata koji se održavaju svake nedelje putem aplikacije Zoom.

Pored toga, Filološki fakultet od sada ima i savetnika za buduće studente, kome se svi zainteresovani studenti ili njihovi roditelji u svakom trenutku mogu obratiti imejlom (upisifiloloski@fil.bg.ac.rs), ali i zakazati termin za lični razgovor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.