U trendu

Počinje snimanje domaćeg filma “Tragom divljači” u Nišu

NIŠ – Novi domaći film „TRAG DIVLJAČI“ prema prozi čuvenog reditelja i književnika Živojina Pavlovića, a u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića, danas je predstavljen sa delom glumačke i autorske ekipe u Gradskoj kući u Nišu.

Nakon višemesečnih priprema, u Nišu će prva klapa novog filma pasti u ponedeljak 1. marta u produkciji kuće „Režim“ Miloša Avramovića.

U glumačkoj postavi su Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Radivoje Raša Bukvić, Uliks Fehmiu, Milena Pavlović, Srđan Žika Todorović…

Scenario potpisuje Nenad Pavlović u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a reč je o adaptaciji proze Živojina Žike Pavlovića.

Film priča o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem „70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini.
Film se realizuje uz podršku Ministarstva kulture, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa.

Snimanje će trajati šest nedelja na autentičnim lokacijama u Knjaževcu, Nišu, Zaječaru i Beogradu.

„Rad na projektu sam započeo pre niza godina želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz „60-ih kojem je Žika pripadao – Crnom talasu, kao i davanjem omaža filmskom žanru – Film noaru“, objasnio je sin velikog reditelja.
Jedan od glavnih producenata je kompanija Telekom Srbija, koja u poslednje vreme stoji iza veoma uspešnih pre svega TV serija, ali i filmova, a Vladimir Lučić u ime kompanije kaže da im je ideja da program koji se proizvodi u Srbiji dođe i do inostrane publike i da se time domaća kinematografija vrati na staze stare slave.

Producent filma Miloš Avramović zahvalio je svima koji su prepoznali koliko je ovo važan projekat, da umetnici I njihova dela nikako ne padnu u zaborav.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je navela da Niš nudi zaista ogromne mogućnosti za realizaciju kapitalnih projekata sedme umetnosti i dodala da bi trebalo da filmski producenti izađu malo iz Beograda i sve češće snimaju u Nišu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.