U trendu

Pokrenuta mobilna aplikacija „Kultura Čačak“

ČAČAK – Aplikaciju „Kultura Čačak“, od danas je moguće preuzeti sa „Google play“ i „App Store” platformi, putem koje se može informisati o dešavanjima u svim ustanovama kulture grada Čačka.

Za razliku od portala „Čačak Kultura“, aplikacija ima opciju za slanje obaveštejna korisnicima o svakom novom događaju.

Dr Miloš Papić, član Gradskog veća zadužen za ovaj resor, kaže da je ovom aplikacijom zaokružena ideja o brendiranju zvanične kulturne scene Čačka.

„Portal Kultura Čačak funkcioniše skoro osam meseci i odlično se pokazao jer je broj posetilaca na događajima u ustanovama kulture značajno povećan. Cilj je da taj broj bude još veći i da na događajima viđamo sve više mladih. Tome bi trebalo da doprinese i Sporazum o saradnji predškoslkih ustanova i škola sa ustanovama kulture koji je nedavno potpisan i koji stupa na snagu od 1. septembra“ rekao je Papić.

Papić ističe da je u planu da se dodatno pojednostavi komunikacija vrtića i škola sa ustanovama kulture predviđena pomenutim sporazumom, tako što će na portalu biti napravljena nova stanica, na kojoj će biti najave događaja pripređenih posebno za decu i mlade školskog uzrasta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar