U trendu

Polaznici Baletske škole NFUI osvojili 6 medalja u Kelnu

BEOGRAD – Na Međunarodnom baletskom takmičenju koje se održavalo 25. i 26. januara u Kelnu, polaznici Baletske škole Nacionalne fondacije za umetničku igru osvojila su šest medalja, saopštili su iz Nacionalne fondacije za umetničku igru.

Srbiju je predstavljalo ukupno osam učenika ove škole, sedam devojčica i jedasn dečak.

U kategoriji klasičnog baleta, podeljeni u različite starosne grupe, bronzu su osvojili Nikolina Pašagić, Zoi Jung, Sava Mijailović i Mia Šaljić, a srebro Jana Pašagić.

Njih su za takmičenje pripremali Ivet Rodrigez primabalerina i balet majstor Nacionalnog baleta Kube, pedagozi Marija Janković, prva solistkinja i Jovan Veselinović, prvak Baleta beogradskog Narodnog pozorišta.

U kategoriji savremene igre, bronzu su poneli Zoi Jung, Jana Pašagić i Sava Mijailović, sa koreografijom Milice Cerović. Za učenike Baletske škole Nacionalne fondacije za igru ovo je nastavak izvanrednih rezultata postignutih na takmičenjima u Grčkoj, Italiji, Litvaniji i Nemačkoj u protekle dve godine.

Škola je akreditovana od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije i prošle godine je obeležila deceniju uspešnog rada, kao prva privatna internacionalna umetnička škola u Srbiji.

Fondacija takođe, uz podršku švajcarske organizacije Art Mentor, sprovodi projekat Karavan igre u 25 srpskih gradova, od 2017. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar