U trendu

Policijada na Zlatiboru, plaketa Iliću za razvoj sporta

ZLATIBOR – Tradicionalna manifestacija Policijada, koju je po 14 put organizovao Sindikat srpske policije, održana je na Zlatiboru, uz rekordan broj učesnika – 1.200 .

Takmičenja su održana u 11 sportskih disciplina: mali fudbal, basket, odbojka, pecanje, streljaštvo, tenis, stoni tenis, šah, pikado, povlačenje konopca i trčanje.

Policijadu je otvorio predsednik Sindikata srpske policije Lazar Ranitović, koji se zahvalio rukovodstvu Ministarstva unutrašnjih poslova na nesebičnoj saradnji i naporima u poboljšanju prava zaposlenih.

„Mi hoćemo i želimo dobar odnos sa MUP-om, sa poslodavcem Vladom Republike Srbije, jer samo tako možemo da podignemo ugled MUP-a, zaštitimo policajce na ulici i na taj način povećamo bezbednost građana“, rekao je Ranitović i posebno se zahvalio gostima iz Severne Makedonije i Bugarske.

Plaketu za doprinos razvoja sporta u MUP dobio je Vladimir Ilić, pomoćnik ministra MUP, zadužen za ljudske resurse.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova daje svoj doprinos u afirmaciji sporta u Srbiji, pre svega kroz značajne rezultate svojih pripadnika koje postižu na domaćin i na međunarodnim takmičenjima u mnogim sportskim disciplinama i veštinama. Ponosimo se sportskim uspesima svih naših pripadnika i baš kao što je rekao i naš ministar Aleksandar Vulin, sport je oblast u koju treba neprestano ulagati, a mi smo spremni da u narednom periodu pružimo još veću pomoć i podršku našim pripadnicima kako bi ostvarivali još bolje sportske rezultate“, istakao je Ilić.

Ilić je najavio da u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije planiraju puno novih aktivnosti, pre svega poboljšanje uslova u Sportskom centru policije u Makišu, kao i projekte za besplatne škole sporta dece pripadnika MUP i uključivanje MUP u promociju velikih sportskih međunarodnih događaja koji se planiraju u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.