U trendu

Popović Volarić: „Veliki Getsbi“, prva uloga u srpskom teatru

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Janko Popović Volarić koji je govorio o svojim ulogama u pozorišnoj predstavi „Veliki Getsbi“ u beogradskom „Maldenianumu“ i seriji „Čudne ljubavi“.

Popović Volarić je rekao da je do sada gostovao sa hrvatskim predstavama i snimao u Srbiji ali nije igrao u srpskoj pozorišnoj produkciji pa mu se činio „zamamniji zalogaj“ uloga Toma u nedavno obnovljenom „Velikom Getsbiju“, pogotovo što jako voli istoimenu knjigu pisca Skota Ficdžeralda.

Istakavši da mu se jako sviđa igrati “ Toma, Popović Volarić je istakao da je to lik kakvih poznajemo puno u stvarnom životu – bahat, arogantan, neempatičan, samouveren“.

„Često kod negativaca bude najuzbuljiviji deo tražiti otkuda to ide… Čini mi se da većina takvih ljudi ima problem sa sobom, sa nekakvom svojom neslobodom i nesigurnošću, koje onda iskazuju sigurnošću koja je lažna. Privatni život je nešto od čega beži, pokriva ga statusom i glasnoćom“, rekao je glumac.

Govoreći o nedavno prikazanoj mini seriji „Čudne ljubavi“ reditelja Nikole Koje, Popović Volarić je naglasio da je kada se priča o nekom snimanju „klišeizirani odgovor svih glumaca da je atmosfera bila odlična, a ovde je stvarno bilo nešto posebno“.

„Atmosfera je bila fina, topla i stvarno odlična. Nešto je tu do Koje, scenarija i plejade odličnih glumaca starijih i mlađih. Nešto se čudno dogodilo. Mislim da se u seriji oseća toplina ispresecana od gušenja od smeha“, rekao je glumac.

Popović Volarić je dodao da mu je u skladu sa naslovom „Čudne ljubavi“ i sam taj projekat krenuo čudno pošto je došao „biciklom na prvu probu iz Zagreba“.

Prema njegovim rečima, u seriskoj produkciji u regionu „prevladavaju mračne teme… imamo jako jeftin humor ili jako dramatičnu socijalnu dramu sa potkom ratne tematike“.

„Mislim da bi bilo zgodno da postoji pametniji humor i neke druge stvari. Urbanih priča je jako malo“, primetio je glumac.

Dodavši da mu se svidelo kako je u „Čudne ljubave“ napisoa Boban Jevtić a režirao Kojo, Popović Volarić je istakao da ta serija „nije na prvu loptu“ i da mu je „žao da nema više takvih stvari“.

„Ali kako produkcije rastu i sve više se spajaju u univerzalnu regionalnu mislim da će sve više biti projekata pa će iz toga izaći kvalitet“, zaklučio je Popović Volarić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.