U trendu

Porodica M. Tucaković: Hvala svima, molimo za privatnost

BEOGRAD – Suprug i sin Marine Tucaković, Aleksandar i Milan Radulović, zahvalili su danas za sve izjave podrške, saučešća i prijateljstva i zamolili javnost da poštuje njihovu privatnost i želje i da se sahrana obavi intimno, u krugu porodice i prijatelja.

„Mi smo izgubili majku i suprugu, životnog saputnika, a ne nacionalno blago. Marina nikada nije volela patetiku i masovno obeležavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živela i radila. Njena želja je uvek bila da bude sahranjena u porodičnoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana“, naveli su članovi porodioce u saopštenju.

Dodaju i da nije volela pompu.

„Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže porodice i prijatelja, uz prisustvo sveštenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara“, naveli su suprug i sin.

Najavili su da će, kako bi ispoštovali prijatelje, saradnike, poštovaoce, a i javnost, biti održana komemoracija nakon 40 dana žalosti, a tačan datum i mesto događaja biće naknadno saopšteni pod
okriljem uprave grada.

„Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru“, zamolila je porodica.

Oni su naveli da je Marina Tucaković preminula 19. septembra u 67. godini života, usled komplikacija izazvanih oboljenjem kovid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom.

„Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizovana. Njena bolest je već nekoliko meseci vodila bitku protiv nje, a kovid je uspeo da je pokosi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina“, naveli su.

Dodali su i da je svaki minut koji je Marina provela u bolnici za njih bio dug kao godina.

Ističu i da se ona uvek odgovorno pazila za ovih godinu i po dana pandemije, ali da je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom.

„Nije stigla da primi prvu dozu vakcine zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja“, napisali su članovi porodice.

Oni su zahvalili svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna i da im je značio svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima.

„Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cenjena i kao čovek i kao umetnik.
Da je Marina ostavila trajan trag na muzičku scenu Srbije i regiona je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osećaju ožalošćeno“, naveli su Aleksandar i Milan Radulović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar