U trendu

Posetioci zadovoljni Kaleidoskopom kulture

NOVI SAD – Više od 86 odsto posetilaca ovogodišnjeg Kaleidoskopa kulture ocenilo je događaje i programe kao dobre i odlične, njih 96 odsto bi i u budućnosti posetilo slične programe, a čak 96,7 odsto ispitanika preporučilo bi neki od događaja poznanicima i prijateljima, objavila je direkcija ove umetničke manifestacije u Novom Sadu.

Prosečne ocene organizacije i kvaliteta sadržaja su takođe visoke, te je tako prosečna ocena događaja u okviru Kaleidoskopa kulture 4,3 (od maksimalnih 5), dok su ispitanici visoko ocenili i ukupnu realizaciju programa.

Tokom trajanja Kaleidoskopa kulture, nezavisni tim Filozofskog i Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu anketirao je posetioce koji su ovom prilikom ocenjivali programe, dajući svoje pohvale, kritike, sugestije i predloge na osnovu kojih će se naredne godine kreirati novi programi iz svih sfera umetnosti.

Zanimljivo je da se najveći broj ispitanika izjasnio da kulturne događaje posećuje samo jednom mesečno (54,2%) i jednom nedeljno (32,5%).

Ako se uporede ovi podaci sa navikama posetilaca iz 2019. i 2018. godine, primećuje se veliki porast broja ljudi koji redovno posećuju kulturne događaje, odnosno jednom nedeljno, a čak 84 odsto posetilaca ovog festivala je fakultetski obrazovano.

Deo ispitanika je smatrao da treba poboljšati logistiku događaja, uz više info-pultova, što su sugestije od značaja za sve buduće događaje u realizaciji projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”.

Treći Kaleidoskop kulture održan je od 4. septembra do 9. oktobra, zbog pandemije obeležen izmenjenim i prilagođenim formatom kulturnih događaja, ali opet sa bogatim izborom sadržaja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.