U trendu

Posle „Mraka“ i film „Usekovanje“ povučen sa festivala u VB

BEOGRAD – Ekipa filma „Usekovanje“, povukla je to ostvarenje iz selekcije Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, potvrdio je Tanjugu producent „Košutnjak filma“ Zoran Janković.

Nedavno se na sličan postupak odlučio i reditelj Dušan Milić koji je svoje nagrađivano ostvarenje „Mrak“ takođe povukao sa festivala u Vrnjačkoj Banji.

Zoran Janković je za Tanjug rekao da su organizatori umesto na letnjoj pozornici predvideli da se film prikaže u bioskopu i ocenio kao nedopustivo da svi filmovi u takmičarskom programu nemaju isti tretman.

„Slično kao i sa „Mrakom“ organizatori su naš film „Usekovanje“, umesto na letnju pozornicu, smestili u bioskop, u neodgovarajući termin“, kaže Janković i ocenjuje da su svi filmovi u takmičarskom programu zaslužili da se prikažu u istim uslovima.

On je rekao i da je upozoravao organizatore da će se produkcija filma odlučiti na radikalan potez, kao što je povlačenje, ali, kako kaže, očigledno nije bilo sluha za njegove molbe.

Debitantski film Siniše Cvetića premijerno je prikazan nedavno, na 50. Sofestu, gde je dobio nagradu publike.

„Usekovanje“ predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana, Jovana, koga igra Pavle Mensur. Dok roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, Jovan krije od njih da se drogira…

I reditelj Dušan Milić ranije je povukao svoj film „Mrak“ sa festivala u Vrnjačkoj Banji.

„Zapamtio sam taj festival, sa projekcijama na otvorenom, a organizatori su moj film stavili u neki od bioskopa, u ponedeljak, u 16 časova. Moja ideja i želja je da „Mrak“ vidi što više ljudi, a ne njih desetak koji će, možda, u tom terminu doći u bioskop“, kazao je Milić.

Festival filmskog scenarija održaće se u Vrnjačkoj Banji od 12. do 17. avgusta, a bez ova dva filma u glavnom programu bice prikazano 13 ostvarenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.