U trendu

Pošta izdala marke u čast Novog Sada kao prestonice kulture

NOVI SAD – Pošta Srbije pustila je danas u opticaj izdanje prigodnih poštanskih maraka u čast Novog Sada – Evropske prestonice kulture za 2022. godinu, saopštilo je to preduzeće.

Kako se navodi, marke su svečano pustili u opticaj v.d. direktora Pošte Zoran Đorđević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na ceremoniji u Gradskoj kući u Novom Sadu, u okviru Svečane akademije povodom Dana Grada.

„U čast Novog Sada, koji u 2022. godini nosi ovu prestižnu titulu, i kao svedočanstvo za buduće generacije o važnosti ovog priznanja, čast mi je da danas predstavimo rezultat plodne saradnje Grada Novog Sada, Fondacije i Pošte Srbije, sa idejom da se cele godine šalju pozivi zbratimljenim gradovima, da njihovi građani i svi drugi posetioci dođu u Novi Sad i uživaju u različitim kulturnim manifestacijama i programima“, rekao je Đorđević.

Izdanje poštanskih maraka „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ prenosi krilaticu programskog obeležavanja – Za nove mostove, kao simbole novih veza, razmene i povezivanja novih ljudi i prostora. Sadrži dve poštanske marke u tabacima od po osam maraka sa vinjetama u sredini, dva koverta prvog dana, dve maksimum-karte i prigodan žig.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.