U trendu

Poštanske marke „Frankofonija” od danas u opticaju

BEOGRAD – Pošta Srbije pustila je danas u opticaj poštanske marke „Frankofonija” povodom proslave 60 godina postojanja Udruženja za akademsku saradnju u okvirima francuskog govornog područja – AUF.

Ambasador Francuske u Srbiji Žan-Luj Falkoni, kojem su ovom prilikom uručene markice, izjavio je danas u PTT muzeju da mu je zadovoljstvo i čast što je prisutan na dan nacionalnog praznika Francuske.

„Ovom jako lepom poštanskom markom na kojoj je prikazan Mali Princ se obeležava 60 godina univerzitetske agencije „Frankofonija” i to je lepo priznanje delovanja ove agencije u Srbiji”, istakao je Falkoni.

V.d. direktora JP „Pošte Srbije” Zoran Đorđević istakao je da je želja Pošte bila da na nacionalni dan Francuske izda ovu prigodnu poštansku markicu, koja po njegovim rečima „predstavlja znak prijateljstva i želje Srbije da jednog dana bude punopravni član „Frankofonije””.

Marko Jelić iz PTT muzeja rekao je da su povodi današnjeg predstavljanja markica ljubav koju Srbija gaji prema francuskom jeziku i zajednička želja za negovanjem frankofonih vrednosti, kao i „razvoja naših akademskih zajednica, lingvistike, kulture i unapređenja naučne, akademske i kulturne saradnje na ravnopravnim osnovama”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.