U trendu

Poziv volonterima da postanu deo Evropske prestonice kulture

NOVI SAD – Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ i Novosadski volonterski servis pozivali su sve zainteresovane da postanu deo volonterskog tima koji će učestvovati u realizaciji i promociji programa do i u godini titule prestonice kulture.

Novi Sad će tokom 2022. godine s ponosom poneti prestižnu titulu Evropske prestonice kulture, predstavljajući svojim sugrađanima celogodišnji kulturni program koncipiran u ukupno osam programskih lukova, na krilima slogana „Za nove mostove“.

Svi zainteresovani Novosađani koji uživaju u kulturnim događajima, ali i koji bi želeli da steknu nova znanja i iskustva i spremni su za nove izazove, vole kreativan rad, te žele da zajedničkim snagama kreiraju bolje i kvalitetnije društvo i doprinesu kulturnom životu grada, mogu da se prijave do 31. maja putem formulara dostupnog na sajtu Fondacije „Novi Sad Evropska prestonica kulture“

Koordinator Novosadskog volonterskog servisa, Vojislav Prkosovački, smatra da volontiranje u kulturi pruža odlično iskustvo, ali je i vrlo važan način za učenje i lični razvoj.

„Volontiranje u programima projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture pruža mogućnost za učešće u događajima koji se dešavaju jednom u životu. Očekuje nas lep niz aktivnosti tokom 2021. i 2022. godine, sa fokusom na Kaleidoskop kulture i Doček. Volonteri će biti podrška u realizaciji programa i postati sastavni deo tima Fondacije i tako steći jedinstveno iskustvo“, istakao je Prkosovački.
Volonteri moraju imati više od 15 godina, a poziv se odnosi na sve one koji žele da se upoznaju sa prestonicom kulture i njenim aktivnostima i hteli bi da doprinesu razvoju kulture u gradu.

Pozicija volontera podrazumeva podršku u organizaciji različitih programa i aktivnosti tokom realizacije projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ (koncerti, izložbe, kulturni događaji, konferencije, Kaleidoskop kulture, Doček, anketiranja, aktivnosti u kulturnim stanicama i drugo).

Ovoga puta, volonteri će imati priliku da učestvuju i u promociji projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ kroz tekstove, fotografije, video-snimke i rad sa komunikacionim timom projekta.

Ukoliko ste zainteresovani za usavršavanje u nekoj od ovih oblasti, priključite se timu i steknite dragoceno iskustvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.