U trendu

Poznati datumi i gradovi turneje “Skupi snagu” benda “Buč Kesidi”

PANČEVO – Elektro pop rok duo “Buč Kesidi” iz Pančeva objavio je svoju ekskluzivnu klupsku turneju pod nazivom “Skupi Snagu”, koja obuhvata 12 gradova po Srbiji i regionu.

Koncerti su izuzetno ograničenog kapaciteta, a na njima će publika moći da uživo prvi put čuje neke pesme sa novog albuma u nastajanju, pored, naravno, regularnog repertoara koji sviraju na svojim nastupima.

Prodaja ulaznica za predstojeću turneju počinje u ponedeljak, 20. marta na svim lokacijama koncerata.

Popularni muzički duo “Buč Kesidi” svoj bend je nazvao prema kultnom američkom vestern filmu “Buč Kesidi i Sandens Kid” (1969) Džordža Roj Hila, gde su bili glavni – Robert Redford i Pol Njumen.

Duo čine bubnjar i vokal Zoran Zarubica i gitarista – vokal Luka Racić, koji su 15. januara objavili datume svojih koncerata na društvenim mrežama Facebook i Instagram, a prvo su zakazali koncert u dvorani Spensa u Novom Sadu za 20. maj, onda na stadionu “Šalata” u Zagrebu 27. maja, da bi ovaj triptih koncerata zaokružili 3. juna na stadionu Tašmajdan u Beogradu.

Za te koncerte prodaja karata počela je 19. januara i veruje se da će kompletni kapaciteti tih ogromnih prostora uskoro biti – rasprodati.

Osim ta tri velika koncerta, momci su se odlučili za navedenu turneju koja obuhvata atraktivne klubove po našoj zemlji i šire.

“Budite spremni, očekuju se gužve na vratima”, poručuju Luka i Zoran.

Turneja će početi 30. marta u Omladinskom kulturnom centru (OKC) Vranje, sledećeg dana (31.03.) će biti u Domu kulture Pirota, 1. aprila u Omladinskom centru Zaječara, a 2. april je rezervisan za Jagodinu i to u Gimnaziji “Svetozar Marković”.

Nakon tri dana pauze, čeka ih koncert 5. aprila u glavnom gradu Crne Gore Podgorici i to u prostoru CKZ Ribnica, a naredne večeri gostovaće u Gradskom kulturnom centru Užice.

Na listi im je 7. aprila i Kruševac u Klubu K2, zatim sledeće veče biće u Čačku – Klub Zona 9, 09.04. u Valjevu na pozornici kluba “Tćardak”, a onda će napraviti pet dana odmora.

Naredna stanica im je Zrenjanin – 14. aprila i sve popularniji klub “Mitraljez”, da bi nastavili dalje po Vojvodini i sledeće veče 15.04. svirali u Subotici, u klubu “Pogon”.

Posle pauze duže od dve nedelje, “Buč Kesidi” će 5. maja zaokružiti turneju u Sarajevu, na sceni kluba “Cinemas Sloga”.

Ipak, kako su napisali na Facebook stranici, izgleda da tih 12 gradova nije sve. “Nove datume dodaćemo u narednom periodu, u komentarima predlažite gde želite da nas čujete: Niš, Split, Kragujevac, Banja Luka, Skoplje…? Predlažite”, navedeno je u objavi.

Bend je uveliko dostigao regionalnu popularnost, o čemu svedoče milionski pregledi na platformi YouTube, izuzetno posećeni koncerti, kao i nagrade za koje su nominovani i koje su osvojili tokom 10 godina karijere, jer su osnovani 2013. godine u Pančevu.

Neka od priznanja su im nominacija “Impale” za Evropski nezavisni album godine, GODUM nagrada Udruženja muzičara rok, zabavne i džez muzike Srbije, za najbolje mlade snage 2020, MAC Awards 2020 – Alternativna pop numera godine (za hit “Nema ljubavi u klubu”, ELLE Style Awards 2020 – Up-And-Coming Artist nagrada, RUNDA nagrada 2020 – Najbolja pesma – za singl “Nedelja ujutru”.

Za sobom imaju dva studijska albuma – “Posesivno-Ospulsivni Hospul” (2016) i “Euforija” (2019), kao i jedan live album “Euforija uživo” (2021) i istoimeni koncertni dugometražni film, koji je bio prikazivan u bioskopima širom regiona.

Bend je tokom 2022. godine nastupio na gotovo svim najvažnijim domaćim festivalima, redovni su na Exitu ili Arsenal festu koji su otvorili prošle godine u Kragujevcu.

“Buč Kesidi” je nedavno izbacio dva singla sa predstojećeg trećeg albuma – “Curimo po asflatu” i “Skupi snagu”, koje će publika uskoro imati priliku da prvi put čuje uživo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.