Pozorišna predstava po Pavićevoj drami „Krevet za troje“

BEOGRAD – Prvo javno čitanje interaktivne drame „Krevet za troje“ Milorada Pavića, koja će premijerno biti izvedena u novembru u saradnji sa Kulturnim Centrom „Vlada Divljan“ i Kulturnim Centrom Pančevo, zakazano je za sutra u 20 časova u Beogradskom Marketu, najavili su producenti.

Ova predstava biće realizovana povodom dva značajna jubileja – devedeset godina od rođenja i deset godina od smrti Milorada Pavića, jednog od naših najvećih pisaca.

Pavić se u ovom delu bavi mitom o Adamu, Evi i Lilit, kroz temu muško-ženskih odnosa, problematizovanja patrijarhalnog sistema, kao i urušavanja braka i porodice – osnovnih stubova društva.

Adam i Eva su arhetipski likovi, koje ne treba posebno objašnjavati, a Lilit – po judaizmu, prva žena Adamova – fatalna žena, koja je demonizovana, predstavlja zapravo večitu fascinaciju i fantaziju muškog, ali podsvesno i ženskog dela publike.

Predstava „Krevet za troje“ predstavlja centralni segment doktorskog umetničkog projekta studentkinje Ivane Tomić na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom Ivane Vujić Kominac.

Režiju potpisuju Ana Popović i Marija Barna-Lipkovski, a u predstavi igraju: Ana Tanasković, Vahid Đanković, Milica Petrović, Đorđe Živadinović Grgur, Mihailo Laptošević i Nora Obradović.

Kostim je autorsko delo Ivane Tomić, scensko rešenje osmislila je Nevena Prodanović, muziku potpisuje Stefan Petrović, a za produkciju su odgovorni Ivana Mitrović i Dušan Sinđić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.