U trendu

Pozorište Boško Buha: Sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu

BEOGRAD – Ansambl i zaposleni teatra „Boško Buha“ rešeni su da pozorište ostane na svojoj matičnoj adresi, pa im današnji konstruktivni sastanak sa premijerkom Anom Brnabić uliva nadu da će tako i biti, piše u saopštenju pozorišta „Boško Buha“.

Kako se navodi u saopštenju „danas je, u popodnevnim satima, održan sastanak predstavnika Pozorišta „Boško Buha“ sa premijerkom Republike Srbije Anom Brnabić, njenim saradnicima i predstavnicima gradskih sekretarijata, a povodom nerazrešenih pravno-imovinskih odnosa u vlasništvu nad prostorijama pozorišta, zbog kojih je nemoguće nastaviti njegovu rekonstrukciju.

„Na sastanku je detaljno razjašnjen ceo tok događaja koji je do toga doveo, i konstatovano je da je došlo do šuma u komunikaciji između nadležnih ustanova, zbog čega je pozorište dovedeno u veliki problem, a da tu nema njegove odgovornosti i krivice“ piše u saopštenju.

Dalje se u saopštenju navodi da su „predstavnici pozorišta dobili su uveravanje od premijerke da će se lično založiti i pobrinuti da se taj problem reši, i garanciju da će „Buha“ ostati na svojoj adresi. Zahvaljujemo se kolegema, esnafskim udruženjima i svim građanima koji su nam pružili podršku u ovom nastojanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar