U trendu

Pozorište mladih iz Novog Sada danas slavi 91 godinu rada

Pozorište mladih iz Novog Sada danas slavi 91 godinu rada kao najstariji lutkarski teatar u regionu, dodelom godišnjih nagrada i 400. izvođenjem predstave „Veseli muzičari“ u režiji Emilije Mrdaković.

Prva postava učesnika te predstave koji su je igrali od 1993. do danas – Vera Hrćan Ostojić, Emil Kurcinak, Zoran Andrejin i Aleksa Ilić, nastupiće zajedno s novim članovima – Kristinom Savkov i Milošem Macurom, najavilo je Pozorište mladih.

Posle nedavnih premijera predstava WCat Claw“, „Krznena Venera“ i „Revizor“, Pozorište mladih je najavilo probe za predstavu „Koralina“ u režiji Jakuba Maksimova, publici poznatog po režiji komada „Na vukovom tragu“, koji je dobio najviše nagrada u istoriji tog novosadskog teatra.

Nedugo potom počinju probe jedinstvenog tamburaškog mjuzikla „Palo inje, pao sneg“, na osnovu pesama koje piše Jovan Adamov i teksta Vanje Čobanova, u režiji Darijana Mihajlovića koji je u Pozorištu mladih režirao „Tri musketara“, kao mjuzikl.

U nastavku sezone, na proleće, od 8. do 15. maja, Pozorište mladih organizuje Druge Novosadske pozorišne igre koje su prošle godine u Novi Sad dovele najbolje evropske predstave za decu i mlade, a ove godine stižu predstave iz Nemačke, Izraela, Španije, Bugarske i svih postjugoslovenskih država.

Direktor Mihajlo Nestorović najavio je da će ove godine Pozorište mladih raditi na predstavama „Ksenija i lovac“ u režiji Emilije Mrdaković koja sarađuje s kompozitorkom Aleksandrom Vrebalov, a inspiracija im je svet bajki koji će istraživati u susretu sa novim tehnologijama.

Dodao je da će se Šekspirova „Bogojavljenska noć“ u režiji Ivana Alača raditi na „off“ sceni Pozorišta mladih, u saradnji sa Akademskim pozorištem „Promena“ i Šekspir festivalom, dok će Sonja Petrović režirati „Porodicu Adams“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.