U trendu

Predstava “Don’t let me down“ sutra gostuje u Zagrebu

ZAGREB – Plesni projekat “Don’t let me down“ u koreografiji Katarine Ilijašević, studentkinje završne godine Instituta za umetničku igru, biće izveden sutra u okviru Festivala Alternativnog Kazališnog Izričaja (FAKI) u Zagrebu, saopšteno je iz tog instituta.

Neprofitni festival FAKI u organizaciji udruženja “ATTACK!“, koje se bavi širenjem kulturne alternative, ove godine održava se od 24. do 30. maja i njegov naglasak je na subverznim pozorišnim marginalnim projektima.

Sve predstave, koje se izvode u prostoru Medike za publiku su besplatne.

U komadu „Don’t let me down“ igraju Jovana Grujić, Natalija Trifunović, Bisera Dimčeva i Miona Petrović, a ostali saradnici su dramaturg Luka Jovanov, kompozitorka Jana Rančić i Dunja Maksimović, zaslužna za vizuelni identitet.

Pored ovoga Institut za umetničku igru iz Beograda na inicijativu prof. dr Miomira Petrovića i generalne direktorke organizacije “Best Buđies Serbia“ Marije Pavlović otvorio je 25. maja vrata za inkluzivne radionice savremene igre koje je uz podršku Ambasade SAD u Srbiji vodio Ognjen Vučinić.

Osobe sa smetnjama i volonteri demonstrirali su kompozicije savremene igre na kojima su prvi put zajedno učestvovali.

Učesnicima su se obratili ambasador SAD Entoni Godfri i dekan Fakulteta za inženjerski menadžment Vladimir Tomašević i zahvalili svima koji su omogućili rad na ovom projektu, kao i polaznicima programa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.