U trendu

Predstava Pijani nagradjena na festivalu u Zagrebu

Predstava Ateljea 212 „Pijani“, po tekstu Ivana Viripaeva u režiji Borisa Liješevića, osvojila je dve glumačke nagrade na upravo završenim 40. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu.

Prema saopštenju beogradskog pozorišta, nagrada „Ivo Serdar“ za ulogu najbolje prihvaćenu od publike dodeljena je Branki Šelić za ulogu Linde, Karlove supruge. Jednu od pet ravnopravnih glumačkih nagrada dobio je Svetozar Cvetković za ulogu Gustava, bankara.

Dani satire Fadila Hadžića jedinstveni je festival u regionu koji u prvi plan postavlja najzanimljivija satirična ostvarenja iz protekle pozorišne sezone, odajući tako počast satiri i komediji kao neiscrpnom izvoru inspiracije i uvek snažnom pozorišnom odgovoru na vreme u kome živimo.

Ovogodišnji Dani satire predstavili su najnovije produkcije velikih regionalnih institucija iz Hrvatske, Srbije, BIH, Slovenije, Makedonije i Madjarske, po izboru selektorke Željke Udovičić Pleštine, ugledne hrvatske dramaturškinje.

Predstava „Pijani“ nastala je po tekstu jednog od trenutno najizvođenijih ruskih i evropskih savremenih dramskih pisaca Ivana Viripaeva.

Radnja ove drame smeštena je negde na Zapadu, u nekom od današnjih velegrada, gde je 14 likova zbog različitih razloga i povoda, pijano. U tom omamljenom stanju oni osećaju da je sreća nadohvat ruke, da su pronašli srž života i zato ne žele da se otrezne.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.