U trendu

Predstava „Pomirenje“ 11. novembra u klubu Dragstor

BEOGRAD – Predstava “Pomirenje“ francuske kompanije “Martin na plaži“ (“Collectif Martine a la Plage“), koju će izvesti koautori Johan Švartvager i Bertrand Deporter, biće upriličena 11. novembra u klubu Dragstor u Beogradu, u okviru međunarodne manifestacije Noć cirkusa, saopštili su danas organizatori događaja.

U “Pomirenju“ žongler Švartvager, “kroz apsurdni i herojski čin“, žongliranjem pokušava da probudi i uteši fotografije Deporterea, dok fotograf nastoji pomno da posmatra prostor.

Po rečima organizatora, “ovaj utopijski čin uopšteno priča priču koja prevazilazi ova dva autora – priču o mogućnosti pružanja utehe svetu kroz umetnost. . . Čin koji je objektivno nemoguć, ali svoju snagu nalazi u samom pokušaju.“

Pored toga, Johan Švartvager će 11, 12. i 13. novembra u Kulturnom centru Magacin održati i radionicu ekspresnog žongliranja za lokalne cirkuske umetnike.

Noć cirkusa (La Nuit du Cirque) je međunarodni događaj koji organizuje Territoires de Cirque uz podršku Francuskog Ministarstva kulture, a u saradnji sa Francuskim institutom, Circostradom i “circusnextom“.

Ovogodišnja Noć cirkusa nastupa sa idejom igre sa daljinom, svemirom, vazduhom i slobodom – želi da ponovo pronađe sebe, umetnike i publiku.

Sa ovim, trećim po redu, izdanjem koje će predstaviti više od 200 događaja širom Evrope povezano je više od 80 kulturnih organizacija i ustanova.

Regionalna turneja Kolektiva “Martine a la Plage“ realizovana je uz podršku Teatroskopa -regionalnog programa podrške izvođačkim umetnostima u Jugoistočnoj Evropi, Francuskog instituta u Parizu, Francuskog instituta u Beogradu, Francuskog instituta u Zagrebu, Centra-Val de Loire i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.