U trendu

Predstava „Rat i mir“ otvara „Grad teatar“ u Budvi

BEOGRAD – Festival „Grad teatar“ u Budvi biće otvoren 8. jula predstavom „Rat i mir“ po čuvenom romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja, saopštilo je danas Narodno pozorište iz Beograda.

Predstava Narodnog pozorišta u dramatizaciji Fedora Šilija i režiji Borisa Liješevića biće izvedena i 8. jula na 36. Festivalu „Grad teatar“, kaže se u saopštenju.

„Rat i mir“ je izveden premijerno 30. maja u Narodnom pozorištu iz koga je navedeno da komad ne govori samo o Rusiji tokom Napoleonskih ratova „već postavlja pitanja rata i mira na više nivoa – ličnom, simboličkom i metaforičkom“.

„Predstava je urađena u ritmu savremenog gledaoca gde scene paralelno teku, jedna uplivava u drugu, a u okviru toga cela kompozicija je slivena, bez pauza i mrakova, u ritmu današnjeg života“, saopšteno je iz Narodnog pozorišta.

Uloge tumače Hadži Nenad Maričić kao Grof Bezuhov, Miodrag Krivokapić je Knez Bolkonski, Danilo Lončarević njegov sin Andrej, Zlatija Ocokoljić Ivanović ćerka Marija, a Zorana Bećić Đorđević Liza.

U predstavi su i Dušan Matejić, Bojana Stefanović, Teodora Dragićević, Nemanja Stamatović, Nina Nešković, Slobodan Beštić, Kalina Kovačević, Petar Strugar, Vučić Perović i Nedim Nezirović.

Scenografiju potpisuje Janja Valjarević, Bojana Nikitović kostim, Stefan Ćirić je kompozitor, Mirko Knežević je zadužen za koreografiju, Bojana Stefanović za scenski pokret, a Ljiljana Mrkić Popović za scenski govor.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar