U trendu

Predstave iz HN i NS u Pozorištu na Terazijama

BEOGRAD – Pozorište na Terazijama najavilo je danas da će na njihovoj velikoj sceni gostovati predstave „Tri musketara“ Pozorišta mladih iz Novog Sada 5. aprila i 15. aprila mjuzikl „San o Boki“ produkcije „Bruna“ iz Herceg Novog.

„Tri musketara“ napisala je Aleksandra Glovacki, reditelj je Darijan Mihajlović, a igraju Aleksa Ilić, Danilo Milovanović, Slobodan Ninković, Darko Radojević, Aleksandar Milković, Kristina Savkov, Slavica Vučetić i drugi.

„Pre nego što je došlo vreme ‘Svi za lajk, lajk za sve’ postojalo je vreme ‘Svi za jednog, jedan za sve’. Bilo je to vreme hrabrih i odvažnih ljudi koji su ustajali za pravdu, bili samosvojni, slobodoumni, hrabri“, saopštilo je Pozorište na Terazijama.

Kako se navodi, scenografkinja je Vesna Popović, kostimografkinja Milica Grbić Komazec, kompozitorka Ana Krstajić, a Dragan Stojmenović je bio zadužen za scenski pokret, borbe i mačevanje), dok je Mirko Knežević koreograf.

„San o Boki“ je mjuzikl u četiri slike, sa orkestrom na bini, petnaestak likova, dinamičnom i veselom pričom, plesnim numerama i sa mnogo poznatih domaćih, stranih kao i specijalno komponovanih pesama“, kaže se u saopštenju.

Radnja se događa u nekoliko jesenjih dana 1934. godine na terasi i u svečanoj sali Hotela „Boka“ u Herceg Novom, gde iznenadni dolazak kralja Aleksandra na putu za Marsej preti da poremeti lokalnu svadbarsku svečanost.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Petar Pejaković, scenario Peđa Ristić, Vojislav Kilibarda je scenograf, Antonija Đurović Novoselac koreografkinja, Vesna Vukićević kostimografkinja, a Vladimir Racković je bio zadužen za muzičke aranžmane.

Igraju Goran Slavić, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Andrej Božanović, Miroslav Bobo Milanović, Danilo Babović, Zoran Trojanović, Maja Lukšić, Milica Milanović, Zagorka Komljanović, Sara Janjić i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar