U trendu

Predstavljanje novih projekata SANU u Nišu

NIŠ – Srpska akademija nauke i umetnosti (SANU) tokom januara priprema razne projekte iz oblasti nauke koje će predstavljati u prostorijama svog Ogranka u Nišu.

Prema kalendaru programa, prvi projekat će biti prezentovan u petak, 22. januara, pod nazivom “Optimizacija i biomehaničko ispitivanje repocizionog skeletnog uređaja po Mitkoviću”.

Naredni projekat će premijerno biti započet od 25. januara – “Matrične transformacije, teorija fiksne tačke i primene”, a treći i poslednji za ovaj mesec je 29. januara – “Razvoj, modelovanje i optimizacija proizvodnje biodizela korišćenjem nejestivih otpadnih sirovina”.

Osim toga, Galerija Ogranka SANU u Novom Sadu predstaviće 15. januara od 18 sati izložbu kaligrafskih radova “Na putu Zaharija Orfelina”, koja će biti otvorena do 29. januara.

Takođe, u Beogradu su aktuelne izložbe Galerije SANU – “Vlaho Bukovac – Slikarstvo neprolazne lepote” (otvorena 23. decembra) autora Igora Borozana, o velikom hrvatskom slikaru, koji je dugo radio i u Beogradu, a koja će trajati sve do proleća, odnosno 28. marta.

Istog dana, 23. decembra, otvorena je i postavka “Srpski naučnici u energetskoj elektronici” autora Slobodana Vukosavića, dopisnog člana SANU, a trajaće do 13. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.