U trendu

Predstavljene knjige Muharema Bazdulja u knjižari „Geca Kon“

BEOGRAD – U knjižari „Geca Kon“, koja je nedavno renovirana i ponovo otvorena, postavši tako deo knjižarske mreže Službenog glasnika, danas su predstavljane dve knjige književnika i publiciste Muharema Bazdulja – „Kao jučer“ i „Tranzit, Kometa, Pomračenje“.

O knjizi su, osim autora, govorili i Glasnikovi urednici Vladimir Kecmanović i Gordana Milosavljević Stojanović.

Kecmanović se najpre osvrnuo na saradnju Glasnika i Muharema Bazdulja i prvu njegovu knjigu objavljenu u Glasnikovoj izdavačkoj riznici (Između krajnosti), po kojoj je ujedno imenovana i edicija.

„Na taj način, Bazdulj je postao i zaštitni znak ove edicije koju uređujem“, napomenuo je Kecmanović.

Gordana Milosavljević Stojanović je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da se baš knjige ovog autora predstavljaju u okviru prve promocije Glasnikovih izdanja organizovane u knjižari „Geca Kon“ nakon njenog renoviranja.

Govoreći detaljnije o ovoj knjizi „Tranzit, kometa, pomračenje“, Gordana Milosavljević Stojanović je ocenila da ta knjiga, prema njenom utisku, predstavlja jedno od najboljih proznih dela ovog autora.

„Ovom knjigom, Bazdulj je otvorio svojevrsnu vremensku kapiju, ujedno razotkrivši i sebe kao autora, što je izuzetno korisno za tumačenje njegovih proznih, ali i publicističkih dela“, konstatovala je ona, ujedno naglasivši da je izuzetno važno što će ova knjiga sad biti dostupna jednom novom krugu čitalaca.

Muharem Bazdulj je, takođe, podsetio na početke njegove saradnje sa Glasnikom, ocenivši da popularnost njegovih publicističkih knjiga predstavlja i dokaz da ljudi i dalje, ipak, vole da kupuju knjige u tzv. tradicionalnom formatu, budući da je većina njegovih tekstova sabranih u ovim knjigama već dostupna negde na internetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar