U trendu

Predstavom Veliki Getsbi Madlenianum proslavio 23. rođendan

BEOGRAD – Predstava „Veliki Getsbi“, po kultnom romanu Skota Ficdžeralda koji je dramatizovao Hristo Bojčev, i u režiji Ane Radivojević Zdravković, posle odlaganja zbog pandemije premijerno je izvedena večeras u obnovljenom izdanju u Madlenijanumu.

Večerašnjom premijerom Madlenianum je proslavio 23 rođendan.

Radnja romana dešava se dvadesetih godina 20. veka u doba džeza, kako ga Ficdžerald naziva, i prikaz je razočaranja urbane populacije u američki san.

Na raskošnim pozornicama grada koji nikada ne spava i Getsbijeve vile smenjuju se bogati skorojevići, starlete, isprazni likovi tadašnje elite, dok glavni junak, svestan svog porekla i trenutka u kojem živi, nesrećan u ljubavi, ostaje jedini iskreni svedok vremena…

“Veliki Getsbi”, jedan od najboljih američkih romana 20. veka, po kojem je snimljen antologijski film u režiji Baza Lurmana, u pozorišnoj verziji u Madlenijanumu prvi put je izveden 2015. godine.

U obnovljenoj verziji koju je publika videla večeras, glavnog junaka Džejka Getsbija igra Branislav Trifunović, lik Dejzi je poveren Tamari Aleksić, a u glumačkoj ekipi su i Miloš Timotijević (Tom), Ljubomir Bulajić (Nik), Milica Janketić (Džordan), Milan Čučilović (Čester), Sofija Juričan (Lusila), Borka Tomović (Mirta), Maja Lukić (Ketrin), Vladimir Tešović (Vilson).

U ulozi Pemi su devojčice Dunja Mihailović/Lena Cenić, a u predstavi nastupa i pas, francuski buldog Kum.

Tu su i raskošni kostimi Jelene Stokuće, zamamna plava scenografija Dejana Pantelića upotpunjena automobilom iz Muzeja automobila Bratislava Petkovića i prava melodramska muzika Janje Lončar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar