Premijera baleta „Mamac“ 20. decembra u Narodnom pozorištu

BEOGRAD – Jednočini balet „Mamac“ koreografkinje Sanje Ninković premijerno će biti izveden 20. decembra u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, u okviru projekta „Mladi koreografi“, a koreograf Sanja Ninković kaže za Tanjug da tim projektom Narodno pozorište pruža podršku igračima željnim da se oprobaju i u ulozi autora plesnih predstava.

Ninković naglašava da nije želela da odstupa o svoje ideje da se igrači na sceni izražavaju i drugim umetničkim formama, a ne samo igrom.

„Igrači u baletu „Mamac“ i sviraju i glume na sceni. Najuzbudljivije za sve nas koji smo pripremali predstavu je da prenesemo emocije protagonista baleta publici u sali. Sigurna sam da će publika u Narodnom pozorištu videti nešto novo“, kazala je Ninković.

Prošle godine je na Maloj sceni Narodnog pozorišta igran njen balet „Jedan“, koji je postavila kao laureat Festivala koreografskih minijatura.

U baletu „Mamac“ nastupiće Dejan Kolarov, Bojana Žegarc Knežević, Olga Olćan, Miloš Marijan, Ivana Savić Jaćić, Nikolo Bjanko, Brankica Mandić, Karlos Alvarado, Ada Raspor, Branko Sarić…

Dejan Kolarov za Tanjug kaže da oseća veliko uzbuđenje pred premijeru baleta „Mamac“ jer je zajedno sa kolegama pripremao predstavu skoro tri meseca u zahtevnim epidemiološkim uslovima.

„Konačno možemo da pokažemo naš rad. Sanja je uspela da pokaže kako igrači mogu da pevaju i sviraju na sceni. To je veliki izazov za nas jer moramo da se pokažemo na nekoliko umetničkih nivoa. Sve to uszbudljivije i odgovornije za nas. Verujem da će i publici biti zanimljivo jer igramo apsolutno modernu baletsku predstavu punu iznenađenja“, kazao je Kolarov.

Kompozitori su Maja Ćurčić i Marko Đukić, scenograf Jasna Saramandić, kostimograf Ida Ignjatović, asistent koreografa Maja Bajčetić, a reprize predstave su 22. i 25. decembra u podne.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.