U trendu

Premijera filma “Kralj Petar Prvi” odložena za 5. decembar

BEOGRAD – Premijera filma „Kralj Petar Prvi“ reditelja Petra Ristovskog, ranije najavljena za 11. novembar, pomerena je za 5. decembar, saopštili su danas producenti.

Zbog obimnosti i velikih zahteva produkcije tokom završnih scena i celokupnog postprodukcionog procesa, pomeranje premijere filma bilo je neizbežno, navedeno je u saopštenju

Ekipi filma preostalo je nekoliko snimajućih dana na ostrvu Krf, u Grčkoj, ali je zahtevna podukcija upravo tih scena usporila ranije dogovoren ritam snimanja.

„Scene koje bi trebalo da snimimo na Krfu najznačajnije su za naš film i prikazivaće ponovno rađanje države Srbije posle ogromnih gubitaka. One su najvažnije, ali su istovremeno produkcijski najzahtevnije i najskuplje u filmu i potrebna su nam dodatna sredstva“, kaže Lazar Ristovski, glavni producent i glumac u filmu „Kralj Petar Prvi“.

Ristovski je naglasio da žele da naprave film u potpunosti dostojan velike tragedije srpskog naroda u Prvom svetskom ratu.

„Imamo veliku odgovornost prema filmu koji je jedan od najvećih istorijskih spektakla sniman na našim prostorima, i ne želimo da nešto nedostaje“, dodao je.

Film „Kralj Petar Prvi“ po motivima romana Milovana Vitezovića „Čarape kralja Petra“, dugo je pripreman, s pažljivo odabranom mladom glumačkom ekipom i sniman više od tri meseca.

Glavne uloge, pored Lazara Ristovskog u ulozi kralja Petra Prvog Karađorđevića, tumače Radovan Vujović, Milan Kolak, Aleksandar Vučković, dečak Ivan Vujić, Danica Ristovski i drugi.

Karte za premijeru mogu se zameniti ili vratiti na istom mestu na kome su kupljene.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.