U trendu

Premijera filma „Trag divljači“ 3. oktobra u Beogradu

BEOGRAD – Sam početka oktobra u bioskopima širom Srbije biće rezervisan za krimi dramu „Trag divljači“ reditelja Nenada Pavlovića, čije naslovne uloge brilijantno donose Radivoje Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević i Nada Šargin.
Pre velike beogradske premijere, zakazane za 3. oktobar u MTS dvorani, film je imao pretpremijernu projekciju na Internacionalnom festivalu filmske režije LIFFE u Leskovcu i svečano će zatvoriti „Valter fest“ u Mladenovcu.
Glavne likove ove filmske priče čine moćnik UDBE, disident samotnjak, dama u nevolji i ambiciozni novinar, a međusobno ih povezuje brutalno ubistvo koje te 1979. godine žestoko potresa jugoslovensku javnost.
Scenario za film “potpisuje Nenad Pavlović, u saradnji sa Đorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a priča je nastala po motivima proze Živojina Žike Pavlovića, jednog od naših najznačajnijih književnih i filmskih autora.
Pored Bukvića, Manojlovića, Timotijevića i Šargin glumački postavku čine i Dragan Bjelogrlić, Milena Pavlović, Milena Radulović, Filip Šovagović i mnogi drugi.
„Trag divljači“ snimljen je u produkciji kuće „Režim“, uz koprodukcije Kinematografska kuća i Film District; producenti filma su Miloša Avramovića i Tatjana Žeželj Gojković, a koproducent Kosta Đorđević.

Film je dobio podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbije, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu Vojvodine, opštine Zaječar kao i Potprograma MEDIA u okviru programa Kreativna Evropa za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, bioskopska distribucija je poverena Taramount filmu.
Karte za veliku beogradsku premijeru filma “Trag divljači” su u prodaji od 19. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar