U trendu

Premijera „Hasanaginice“ sutra u Narodnom pozorištu Leskovac

LESKOVAC – Predstava „Hasanaginica“ prema čuvenoj drami Ljubomira Simovića u režiji Isidore Goncić, biće premijerno izvedena sutra od 20 sati u Narodnom pozorištu Leskovac.

Novi projekat je koprodukcija narodnih pozorišta Niš i Leskovac, gde igraju glumci iz oba teatra: Dragan Boža Marjanović (Hasanaga), Mina Cocić (Hasanaginica), Ivana Nedović (Majka Hasanagina), Filip Radivojević (Beg Pintorović), Suzana Grujić (Majka Pintorovića), Predrag Smiljković (Efendija Jusuf), Dragiša Veljković (Ahmed), Ivan Janković (Asker Suljo), Nikola Šćepanović (Asker Huso) i Filip Nedeljković (Musa).

Autorsku ekipu čine još dramaturg Đorđe Kosić, scenograf Mina Miladinović, kompozitor Irena Popović, kostimograf Katarina Pavlović, koreograf Jovana Ikonić, i drugi.

Antologijska drama “Hasanaginica” imala je brojne iscenacije proteklih decenija u teatrima Srbije i regiona, a u Narodnom pozorištu u Beogradu u režiji Jagoša Markovića, igra se punih 20 godina.

Isti reditelj je postavio na Veliku scenu JDP-a i komad istog pisca “Putujuće pozorište Šopalović”, čija je premijera bila malo pre izbijanja pandemije (februar 2020).

Komad “Čudo u Šarganu” ovog pisca se igra na mnogim scenama naše zemlje, kao što je u beogradskom Narodnom pozorištu, u režiji Egona Savina, a književnik, pesnik i dramski pisac Ljubomir Simović poznat je i po drami “Boj na Kosovu”, koja je ekranizovana kao bioskopski film reditelja Zdravka Šotre, davne 1989. godine.

Druga planirana premijera koproducenta Narodnog pozorišta Niš – mjuzikl “Neki to vole vruće”, za sada je odložena zbog situacije sa korona virusom i čeka bolje dane za izvođenje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar