U trendu

Premijera kabarea Ivana Bekjareva „Ekser” u „Akademiji 28“

Pred beogradskom publikom večeras, u „Akademiji 28“ je upriličena pozorišno-muzička predstava Ivana Bekjareva – „Ekser“. Dvočasovni kabare isprepletan je recitovanjem i glumom doajena srpskog glumišta uz izvođenje kabaretskih pesama trojice muzičara benda „Zarđali Ekser”. Sav prihod od prodaje karata, Bekjarev će proslediti sportskom društvu Radnički, navodi se u saopštenju.

„Radnički je jedno divno sportsko društvo. Iako sam zvezdaš, zavoleo sam sport upravo zahvaljujući Radničkom. Išao sam u školu „Filip Višnjić“ koju je od stadiona Radničkog delio samo jedan zid i mi smo ga kao deca stalno preskakali da odgledamo svaku utakmicu tada najvećih sportista. I evo sada, kao i mnogi drugi umetnici, želim da pomognem nekim budućim šampionima Radničkog sa Krsta” – kazao je Ivan Bekjarev.

Sportsko društvo Radnički trenutno okuplja oko 3 000 dece u 13 klubova, a među njima i decu sa invaliditetom i decu sa posebnim potrebama. Kako bi im omogućili bolje uslove za treniranje i razvoj, Radnički je u septembru pokrenuo kampanju „Borba za Radnički” koja ima za cilj prikupljanje finansijskih sredstava za renoviranje hala, nove rekvizite i grejanje.

„Radnički je uvek sklanjao decu sa ulice. Kada vidite sve te male heroje koji dolaze na treninge čak i kada nema struje i kada su sale ledene, shvatate da nešto morate da uradite za njih. Naša je dužnost da im obezbedimo barem pristojne uslove i ostavimo im u amanet lep Radnički i ljubav prema sportu. Zbog toga nam je ovakva pomoć vrlo značajna”, rekla je Stanka Pejović, generani sekretar SD Radnički.

Uz prijatne zvuke klavira i gitara, Ivan Bekjarev i momci iz benda „Zarđali Ekser“, skečevima i aktuelnostima, puna dva sata pubiku zasmejavaju do suza, ali dotiču i najdublje emocije.

(L. L., Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.