U trendu

Premijera predstave Dadova 1. februara u Studenskom gradu

BEOGRAD – Omladinsko pozorište „Dadov“ saopštilo je danas da će održati premijeru predstave „Bajke za decu i odrasle“ 1. februara u 20 časova, u velikoj sali Doma kulture Studentski grad u Beogradu.

„Bajke za decu i odrasle“ reditelja Srđana J. Karanovića su nastale po motivima tekstova Živomira Jokovića „Uspavana lepotica“ i Igora Bojovića „Crvenkapa“, saopštio je „Dadov“.

„Namera autora predstave je da na savremen način, blizak generacijama današnje dece (i svih onih koji se još uvek tako osećaju) koja odrastaju u specifičnim tehničko-tehnološkim okolnostima, približe opšte poznate priče uz neophodnu i neizbežnu poruku“, kaže se u saopštenju.

Igraju Jovana Berić, Teodora Dragićević, Iva Milanović, Mina Nenadović, Marta Bogosavljević, Andrijana Đorđević, Luka Grbić, Đorđe Kadijević, Nikola Mijatović i Aleksa Marković, studenti četvrte godine glume u klasi Karanovića, vanrednog profesora Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Kako je navedeno, pokrovitelj predstave „Bajke za decu i odrasle“ je Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a prva repriza u Studentskom gradu je 2. februara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.