U trendu

Premijera “Životinjske farme” 8. aprila u Dadovu

BEOGRAD – Čuveni roman “Životinjska farma” Džordža Orvela dobiće još jednu dramatizaciju 8. aprila u Omladinskom pozorištu Dadov, a u režiji Darijana Mihajlovića kao 258. premijera u istoriji ovog teatra.
Radnja ovog kratkog književnog dela, koje je objavljeno 17. avgusta 1945. u Velikoj Britaniji, na satiričan način govori o događajima koji su doveli do dolaska Staljina na vlast u Rusiji, kao i o periodu njegove vladavine pre Drugog svetskog rata.
Na početku ovog romana poput alegorijske basne stari Major svojim prijateljima sa farme pripoveda o velikoj pobuni i kako će postojati svet bez ljudi.
Životinje ga poslušaju i jedne noći napadnu Jonesa i preotmu farmu, a na vlast dolaze Napoleon i Snoubol, koji uvode reforme za bolji život i donose sedam zapovesti.
Životinjama je njihov život bio veoma prijatan, ali ljudi su krenuli da se bore protiv životinja i na kraju su izgubili.
Nakon nekoliko dana Snoubol je proteran sa farme i Napoleon je onda preuzeo vlast. Život je od tada bio teži, a sedam zapovesti je promenjeno kako je to svinjama odgovaralo.
Osim reditelja Darijana Mihajlovića, profesora Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i nekadašnjeg umetničkog direktora Dadova, u autorskoj ekipi su i koreograf Milan Gromilić, scenograf Saško Krstev i kompozitor Bojan Jermić.
Glumačku ekipu čine Valentina Bilakov, Nikola Brun, Anđela Džaferović, Ognjen Ivanov, Žana Jelovac, Lazar Ješić, Mateja Jovanović, Pavle Knežević, Boris Maksimović, Jana Martinov, Tijana Mićunović, Nina Nedić, Lazar Nenadović, Filip Paprić, Vlada Paprić, Jovana Petrović, Nađa Pročković, Nikola Radulović, Lena Stamenković, Dragan Subotić, Aleksandar Tadić, Mina Vujčić i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.