U trendu

Premijerom filma “Stela” sutra počinje 16. Kids fest

BEOGRAD – Filmski festival posvećen deci “Kids fest” počeće održan sutra 16. put premijerom makedonskog filma “Stela” Stojana Vujičića u Kombank Dvorani, a trajaće do 27. januara, saopšio je MegaCom film, organizator smotre.

Otvaranju festivala prisustvovaće glumica Hristina Popović, glavni protagonista dečjeg ostvarenja “Stela”.

Manifestacija će uz sve neophodne mere protiv pandemije imati smanjen broj publike u salama, sa projekcijama koje se završavaju do 17 časova, a svoj program će osim u bioskopskim salama, paralelno prikazivati i na online platformi MOJ OFF.

Prema rečima reditelja Vujičića, projekat “Stela” je priča ispričana kroz težak i kompleksan odnos 11-godišnjeg Nikole i njegove okoline.

Nakon očajničkog pokušaja da probudi pažnju svojih roditelja, Nikola beži od kuće, a pas Stela, šarplaninac, jedina je koja može da nađe put do njegovog srca i vrati mu veru u život.

“Stela je film o istini, jedinstvenoj i nepromenljivoj kategoriji, to je priča o svim stvarima koje olako zaboravljamo, a koje nam mogu ukazati da smo vredni ljudi,” rekao je reditelj Vujičić.

“Ukoliko bih sve mogao da stavim u jednu rečenicu – “Stela” je film o nadi koju bi trebalo imati, a ja imam potrebu da ispričam priču o nadi kakvu sam iskusio i doživeo u svom životu”.

Kako je naglasio režiser, u ovom filmu iskazan je možda jedan od najvećih konflikta našeg modernog vremena – međusobno neprihvatanje i nerazumevanje, posebno u porodičnim odnosima.

Reditelj je prepoznat od strane međunarodnih filmskih festivala po vizuelnom stilu i radu, ali i temama vezanim za porodične vrednosti i decu, kroz svoje kratke igrane i dokumentarne filmove.

Hristina Popović je u poslednje vreme aktuelna sa nekoliko domaćih i regionalnih TV serija (“Žigosani u reketu 2”, “Pet”, “Biser Bojane”, hrvatska – “Blago nama”), a ranije popularna iz serijala “Komšije”, “Nemoj da zvocaš” i regionalnom projektu “Poslednji Srbin u Hrvatskoj”.

Naredna godina biće joj u znaku filma “Nije loše biti čovek” Dušana Kovačevića.

U ostalim ulogama u filmu “Stela” su Toni Mihajlovski, Dejan Lilić, Petar Manić, Simeon Moni Damevski.

Scenario potpisuje Eva Kamčevska, a produkcija je u rukama kuća Dream Factory Macedonia, Akcija Produkcija, Mouna GmbH Film & Media Studios .

Kids fest će trajati punih 12 dana u bioskopima širom Srbije i u Online bioskopu MOJ OFF, a detaljnije informacije se mogu dobiti preko sajta www.kids-fest.com .

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.