U trendu

Preminula glumica Danijela Ugrenović

BEOGRAD – Glumica Narodnog pozorišta u Beogradu Danijela Ugrenović preminula je iznenada 15. septembra u 53. godini, saoštili su iz Narodnog pozorišta.

Rođena je 14. maja 1969. godine u Dubrovniku.

Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Vladimira Jevtovića, 1994. godine, kada je i postala stalna članica ansambla Drame Narodnog pozorišta, zajedno s kolegama sa klase Natašom Ninković, Nelom Mihailović, Borisom Pingovićem i Danijelom Kuzmanović.

Svojom pojavom, jedinstvenim talentom, uverljivošću i scenskom snagom plenila je pažnju publike i kritike.

Na matičnoj sceni ostvarila je niz upečatljivih rola u predstavama „Mesec dana na selu“ (Veročka), „Život je san“ (Rosaura), „Putujuće pozorište Šopalović“ (Gina), „Razvojni put Bore šnajdera“ (Lina), „Maksim Crnojević“ (Anđelija), „Zli dusi“ (Virginska), „Ivanov“ (Zinaida Savišna)…

Poslednju premijernu ulogu u Narodnom pozorištu odigrala je pre nepunih godinu dana, 25. septembra prošle godine, u drami Aleksandra Nikolajeviča Ostrovskog „Vuci i ovce“, u režiji Egona Savina koji joj je poverio lik Anfuse Tihovnovne.

Nastupala je s velikim uspehom i na drugim scenama – Budva Grad teatar („Karolina Nojber“), Atelje 212 („Velika sveska“), Kulturni centar Tivat („Nenagrađeni ljubavni trud“), „Madlenianum („Tesla“), Bitef teatar („Ivona kneginja Burgundska“, „Gospa od mora“, „Moja domovina sedam snova“, „Zimske bašte“), Pozorište „Boško Buha“ („Plava ptica“)…

Televizijska publika pamtiće je po ulogama u serijama „Žene sa Dedinja“, „Moja generacija Z“, „Pogrešan čovek“ i „Gore dole“.

Datum i mesto sahrane, kao i vreme i mesto komemoracije, biće naknadno saopšteni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar