U trendu

Preminuo folk pevač Sinan Sakić

Popularni folk pevač Sinan Sakić premunuo je u rano jutros u Beogradu nakon borbe sa teškom bolešću.

On je izgubio bitku sa bolešću na dan kada mu je trebalo biti saopšten datum transplatacije jetre. Lekari su 24 sata brinuli o njemu i svi su verovali, porodica i supruga Sabina, da je dovoljno jak i da će izdržati.

https://youtu.be/ErZneqbs-Yo

Sinan Sakić je rođen 13. oktobra 1956. godine u Loznica, a karijeru je započeo tokom 1978. godine kada je objavio pesmu “Rastanak kraj reke”. Veliki muzički talenat koji je mnogo puta pokazao nasledio je od svog oca koji je svirao u vojnom orkestru.

Godine 1979. godine izdao je ploču sa dve pesme kao što su “Kulu gradim” i “Jedna tuga za dva druga”. Upravo su ove dve pesme predstavljale odličan početak za pevača. Prvi album “Miko druže moj”, izazavo je veliko zanimanje publike za ovog veselog pevača, koji je svoju sreću hteo da pokaže i pesmama koje je snimio.

Godine 1982. snimio je album “Reci sve želje”. Zahvaljujući ovom albumu postao je jedan od najslušanijih folk pevača koji je uvek izbegavao folk festivale jer mu nisu bili potrebni. Sinan je od samog početka imao veliki uspeh na estradi i diskografiji.

https://www.youtube.com/watch?v=zCcjCHsRjxU

Sve pesme sa tog albuma postali su hitovi koji se i dan danas slušaju. Jednom rečju postao je kralj “Južnog vetra” i idol mnogima. Sinan je sa albumima koji su potom usledeli postigao milionske tiraže. Pevao je na mnogobrojnim stadionima i ispunjavao do poslednjeg mesta hale širom Ex Jugoslavije i sveta. Između ostalog, Sinan je estradni umetnik koji je za svoja dela osvojio mnogobrojne različite nagrade kao što su dijamantske ploče, zlatni melko, oskare popularnosti i druge.

Poznat je po tome što svake ili svake druge godine napravi koncert u Beogradu na Tašmajdanu, što bi on lično rekao “Za moju dušu”. Sarađivao je sa Zoranom Starčevićem 1990-tih godina, sa Perom Stokarovićem i Srki Boy-em. Sinan Sakić je čovek koji je sav svoj uspeh postigao sam, bez medijske podrške i to ga čini jedinstvenim. Sinana život nije nimalo mazio i pazio, pa verovatno odtuda i potiču emocije koje ispoljava u svojim pesmama a opet publika tako jako oseća. Zbog svoje plemenitosti uradio je bezbroj humanitarnih koncerta, pomaže domovima za nezbrinutu decu u Srbiji i drugim siromašnim zemljama. Član je UNICEF-a. Porodičan je čovek i izuzetno voli i ceni svoju porodicu koja mu je oduvek bila na prvom mestu.

https://youtu.be/1KBKZq-zTRM

Objavio je preko 27 albuma, a priznao je kako mnogo voli Indiju gde ima stan i gde često voli da provede odmor. Otpevao je mnogo pesama, a ovo su samo neke od njih: “Burno”, “Čergari”, “Blizanci”, “Dodirni me”, “Čuvaj se, čuvaj”, “Danas smo rekli da”…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.