U trendu

Preminuo glumac Desimir Stanojević

BEOGRAD – Glumac Desimir Stanojević preminuo je jutros u 70. godini u svom stanu u Beogradu, potvrđeno je Tanjugu u Pozorištu na Terazijama, gde je do odlaska u penziju bio stalni član ansambla.

Desimir Stanojević je rođen 7. oktobra 1950. godine u Nišu.

Igrao je u Narodnom pozorištu u Nišu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ u Nišu.

Zaslužan je za izvođenje prvog mjuzikla u istoriji Niškog pozorišta, „Violinista na krovu“, kao i za postavljanje mjuzikla „Cigani lete u nebo“ u niškom „Narodnom pozorištu“, u njegovoj režiji.

Stanojević će najviše ostati upamćen po ulozi Vukašina Golubovića u televizijskoj seriji „Srećni ljudi“.

Više od 20 godina igrao je u Pozorištu na Terazijama neke od najzahtevnijih uloga, poput onih u mjuziklima „Grk Zorba“ i „Cigani lete u nebo“.

Njegova pozorišna karijera bila je uverljiva, a prema brojnim svedočenjima njegovih kolega, među kojima su Tanja Bošković, Snežana Savić, Ivan Bekjarev bio je darovit glumac koji je umeo jako lepo da peva.

Stanojević je ostavraio i nekoliko uloga na filmu.

Bio je deo ostavrenja „Lager Niš“, „Policajac sa Petlovog brda“, „Novogodišnja priča“, „Bićemo prvaci sveta“…

Desimir je iza sebe ostavio dve ćerke Ninu i Sonju. Nina je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu i radi u Simfonijskom orkestru RTS-a, dok se Sonja odlučila za veterinu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.