U trendu

Preminuo sin čuvenog glumca Roberta Redforda

LOS ANĐELES – Aktivista i režiser Džejms Redford, sin čuvenog holivudskog glumca i reditelja Roberta Redforda, preminuo je u 58. godini.

Džejms Redford umro je u petak nakon što mu je prošlog novembra dijagnostikovan rak jetre, potvrdila je njegova supruga Kajli putem Tvitera.

Portparolka čuvenog glumca Sindi Berger je povodom tragedije saopštila: „Tuga je nemerljiva zbog gubitka deteta. Džejmi je bio voljeni sin, suprug i otac. Njegovo nasleđe živi kroz njegovu decu, umetnost, filmsko stvaralaštvo i strast prema očuvanju životne sredine“.

Robert Redford tuguje s porodicom u ova teška vremena i zamolio je za privatnost, dodaje se u saopštenju.

„Džejmi je umro danas, naša srca su slomljena. Živeo je lep, impresivan život i mnogi su ga voleli. Duboko će nam nedostajati. Kao žena koja je sa njim bila 32 godine u braku, najzahvalnija sam na dvoje divne dece koje smo zajedno odgajlili. Ne znam šta bismo radili bez njih poslednje dve godine“, napisala je Kajli koja s Džejmsom ima ćerku Lenu i sina Dilana.

Džejms Redford ostaće upamćen po svojim dokumantarnim filmovima posvećenim zdravlju i ekologiji. Jedan od njih je i „Generalna situacija: promišljanje disleksije“ – posvećen borbi njegovog sina Dilana sa disleksijom.

Robert Redford je i 1959. doživeo porodičnu tragediju kada je njegov sin Skot Entoni Redford preminuo samo dva meseca nakon rođenja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar