U trendu

Prijatelji o Gutoviću: Čovek velikog srca, neponovljiv

BEOGRAD – Slavni glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 75. godini života posle kraće i teške bolesti, a svojim kolegama i saradnicima, kako kažu, ostao je u sećanju kao veliki prijatelj i neponovljiva osoba.

Televizijski glumac Aleksandar Dunić rekao je da mu je Gutović bio “dragi i veliki prijatelj sa kojim je proveo divne trenutke, dragocene sate i dane”.

“Imao sam tu priliku i privilegiju da sedim s njim u društvu, da razmenjujemo misli i zapažanja o svetu i životu, da pokušamo nešto da iznedrimo… Na to smo bili sposobni da utrošimo dane i sate. Mislim da smo se preko toga trudili da postanemo bolji ljudi i da čitavom životu damo neki viši smisao… On je bio blistava kometa koja je proletela srpskim glumačkim nebom. Niko na njega nije ličio, niti je iko na njega ličio”, izjavio je Dunić, koji je svojevremeno zajedno sa Gutovićem igrao u popularnoj seriji “Bela lađa”.

Pozorišni i televizijski glumac Nenad Maričić naveo je da će Gutovića, “čoveka neverovatne inteligencije i obrazovanja, erudite u pravom smislu”, pre svega pamtiti po prijateljstvu.

“Imao sam prilike da budem partner u njegovim predstavama koje je igrao u Narodnom pozorištu… Čini mi se da smo posle svake scene jurili da se družimo, da nam je to bilo važnije od svega. Uvek je bilo zadovoljstvo slušati njegove anegdote… Izgubili smo čoveka velikog srca”, kazao je Maričić.

Rediteljka Tanja Mandić Rigonat navela je da će Gutovića pamtiti ne samo po ulogama koje je ostvario u pozorištu i po svemu onome što je uradio na televiziji, već i “po ljudskosti, ljubavi, toplini, mudrosti i hrabrosti da govori o vremenu u kojem je živeo”.

“Pamtiću ga po velikoj slobodi u kojoj je živeo i promišljao, po toplini i ljudskosti koju je širio oko sebe. Lane je ljudima davao radost, poštovao je ljude oko sebe, svoje kolege glumce, reditelje, pisce… Bio je neponovljiv čovek i svi koji su imali prilike da s njim rade znaju o čemu govorim”, rekla je Mandić Rigonat.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.