U trendu

Princ nedavno bio u bolnici zbog predoziranja?

Američka pop zvezda Princ bio je lečen u bolnici zbog prekomerne količine droge nedelju dana pred smrt, tvrdi američki sajt TMZ, pozivajući se na više neimenovanih izvora.

Princ je bio na bolničkom lečenju nakon što je njegov privatni avion nenajavljeno sleteo u Molin u Ilinoisu prošlog petka posle nastupa u Atlanti, dok su mediji izveštavali da on ima grip, prenosi AFP.

„Nekoliko izvora u Molinu su nam rekli da je Princ prebačen u bolnicu i da su mu lekari dali „spasonosnu injekciju“… koja se obično daje kako bi se neutralisalo dejstvo opijata“, navodi TMZ.

Princu su, navodno, lekari savetovali da ostane u bolnici 24 sata, ali je on odlučio da posle tri sata izađe iz te ustanove, gde nije mogao da ima privatnu sobu.

„Znamo da vlasti u Minesoti pokušavaju da u Molinu dođu do bolničkih podataka kako bi utvrdili uzrok njegove smrti“, dodaje TMZ.

Princ je preminuo juče u 58. godini u svom domu u Mineapolisu, potvrdila je za AP njegova predstavnica za medije Ivet Noel Šur.

Američka agencija navodi da je istraga u toku i da će danas biti izvedena autopsija.

Telo Princa Rodžera Nelsona pronađeno je u njegovom domu u Minesoti.

Transkript poziva koji je Hitna pomoć primila iz Princove kuće u predgrađu Mineapolisa pokazuje da je neidentifikovana osoba koja je pozvala tu službu bila zbunjena i nije mogla da da tačnu adresu, prenosi AP.

Osoba koja je pozvala Hitnu pomoć rekla je da se nalazi „u Princovoj kući“, ali je najpre kazala da se kuća nalazi u Mineapolisu, dok je druga osoba koja se, takođe, nalazila u kući na kraju dala tačnu adresu kuće u pregrađu Čenhejsen.

Prvi pozivalac je rekao da „ima nekog ko je u nesvesti“, a potom da se „u kući nalazi mrtva osoba“.

Kada je dispečer u službi Hitne pomoći identifikovao adresu i počeo da postavlja pitanja, pozivalac ga je prekinuo i rekao: „Da, to je Princ“.

Muzičari, glumci i druge brojne poznate ličnosti oglasile su se povodom smrti ikone pop muzike. 

„Zapanjen sam. Ovo ne može biti stvarno“, poručio je američki muzičar Džastin Timberlejk dok je glumica Vupi Goldberg napisala na svom nalogu na Tviteru da „ovako zvuči kada golubovi plaču“.

„Mnoge gitare danas tiho jecaju“, naveo je glumac Kevin Bejkon, a pevačica Keti Peri je rekla da je svet „tek tako izgubio magiju“, navodi AP.

Saučešće i žaljenje zbog smrti američkog muzičara izrazili su i košarkaš Šekil O“Nil, frontmen grupe „Kis“ Džin Simons, pevačica La Toja Džekson, rijaliti zvezda Kris Džener i brojne druge javne ličnosti.

Muzička televizijska stanica MTV se, takođe, oglasila povodom „iznenadne i prevremene“ smrti pop zvezde.

„Princ je bio umetnik koji se jednom rađa, koji je nadilazio svaku prosečnost i žanr, on je dotakao i stvorio muziku punu strasti i individualnosti, koja je inspirisala generacije“, navodi se u saopštenju MTV-a.

Pevač, kompozitor, aranžer Princ, smatran je za jednog od najinventivnijih muzičara svog doba na koga su uticaj imali mnogi stvaraoci, od Džejmsa Brauna do Bitlsa i Džimija Hendriksa, navodi AP.

Među njegovim najvećim hitovima su „Purple Rain“, „Little Red Corvette“, „Let“s Go Crazy“, „When Doves Cry“, „Cream“ i „Kiss“.

Postao je svetska zvezda osamdesetih godina prošlog veka, a njegov album „Purple rain“, koji je objavljen 1984. godine, smatra se jednim od najboljih muzičkih albuma svih vremena.

Obama: Smrću Princa svet izgubio kreativnu ikonu

Američki predsednik Barak Obama nazvao je preminulog popstara Princa „jednim od najnadarenijih i najproduktivnijih muzičara našeg vremena“. „Danas je svet izgubio kreativnu ikonu“, naveo je u saopštenju Obama, izvestio je AFP. Obama je dodao da je malo muzičara uticalo na zvuk i put popularne muzike na tako jasan način, prenosi Rojters.

„Kao jedan od najtalentovanijih i najplodnijih muzičara našeg vremena, Princ je radio sve. Fank, R&B, rock and roll. Bio je virtuozni instrumentalista, briljantan lider benda i izvanredan izvođač“, naveo je Obama.

Zgrade, naslovnice i sajtovi u purpurnoj boji u čast Princa

Zgrade, naslovne strane novinskih listova   i vebsajtovi širom SAD i šire osvanuli su jutros u purpurnoj boji, u čast preminule američke pop zvezde Princa, poznatog po hitu „Purpurna kiša“ (Purple Rain).

U njegovom rodnom Mineapolisu je bejzbol tim „Minesota Tvins“ osvetlio stadio purpurnim svetlima, a u toj boji je danas i most u centru grada, navodi Bi-Bi-Si.

Neke poznate zgrade u Njujorku i Nju Orleansu su, takođe, dobile novi, purpurni izgled, a Princovi fanovi su pozdravili i to što su se Nijagarani vodopadi našli pod svetlom u istoj nijansi, mada povodom obeležavanja 90. rođendana kraljice Elizabete.

I MTV-ev logo na internetu je promenio boju u purpurnu, a u Britaniji je na naslovnici lista „San“ objavljena Princova fotografija sa purpurnom pozadinom i naslovom: „Došao je kraj purpurnoj kraljevini“.

Stotine ljudi okupilo se rano jutros u centru Mineapolisa i, u jednom trenutku, svi su zapevali hit iz 1984. „Purpurna kiša“.

U čast preminulog glumca održana su i bdenja ispred njegove kuće, kao i u Los Anđelesu i Bruklinu, gde je filmski režiser Spajk Li, Princov prijatelj, neplanirano organizovao uličnu žurku.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o smrti pevača Princa.

https://www.youtube.com/watch?v=1Lmq6RDn5O8

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.