U trendu

Prix Ars Electronica 2001

Prix Ars Electronica je najstarija smotra digitalne umetnosti. Ovaj prilično širok i neodređen pojam obuhvata interaktivnu umetnost, kompjuterske animacije, vizuelne efekte, digitalnu muziku i još mnogo toga posredno-neposredno vezano sa svet novih tehnologija. U svakom slučaju, pomenuta manifestacija istražuje nove tokove stvaralaštva, predstavljajući inovativne forme i koncepte.

Kao što samo ime govori, Prix Ars Electronica je takmičarskog karaktera, a ove godine je konkurs raspisan po 15. put u organizaciji austrijskog ORF studija. Radove je moguće prijaviti do 7. aprila 2001. godine, a fond nagrada iznosi 100.000 eura. Umetnici će se takmičiti u kategorijama kompjuterska umetnost, interaktivna umetnost, digitalna muzika i kompjuterska animacija/vizuelni efekti. Ove je godine i ovim, već tradicionalnim disciplinama, pridodata i nova, U19 freestyle computing kategorija koja se odnosi na sve one koji imaju manje od 19 godina.

Detaljnija objašnjena i uslovi konkursa će biti dostupni na Prix Ars Electronica sajtu, koji će započeti sa radom krajem januara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.